29 / 04 / 2024

Araç fiyatlarına yüzde 20 zam geliyor!

Araç fiyatlarına yüzde 20 zam geliyor!

Otomobil fiyatlarında flaş gelişme. Sektör temsilcileri Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ve seçim sürecinin fiyatlara yansıdığını ifade ederken, yaz aylarına kadar yüzde 20 daha zam geleceğini tahmin ediyor. İşte tüm detaylar...



Yılın ilk iki ayında bir önceki yıla göre ikinci el otomobil satışları ortalama yüzde 69 yükselirken, Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ve seçim süreci piyasaya da doğrudan etkide bulunuyor.

Kur, faiz ve enflasyon üçgeninde tüketiciler yatırım aracı olarak otomobili tercih ederken, fiyatlar yükselişini devam ettiriyor. Sektör temsilcileri ise bu yıl tüketicilerin en çok 300 ile 500 bin TL aralığındaki araçlara ilgisinin olduğunu ifade ediyor.

İkinci el otomobil piyasasına ilişkin değerlendirmede bulunan Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, “Sıfır kilometreye eşdeğer, düşük kilometreli, 1-2 yaşındaki otomobiller de tüketicilerin tercih sebebi oluyor. Ancak tüketicinin önünde kredi konusunda engeller var, vadeler düşük, faizler yüksek, kasko değer listesiyle aracın piyasa değeri örtüşmeyebiliyor” diye konuştu.


Geri Dön