28 / 04 / 2024

Araç kiralama sektörünün önlenemez büyümesi

Araç kiralama sektörünün önlenemez büyümesi

Pandemiyle birlikte neredeyse yüzde yüzlere varan oranda daralan araç kiralama sektöründe salgından sonra yaşanan büyüme, yaşanan olumsuzluklara rağmen oldukça dikkat çekici.



Covid-19 salgını döneminde büyük daralma gösteren araç kiralama sektörü, çip krizine rağmen çok hızlı büyüdü.

2022 yılının Ocak-Eylül dönemini kapsayan 9 ayında 44 bin 500 adet aracı filosuna katan sektörün aktif büyüklüğü 72,1 milyar TL’ye ulaşırken söz konusu büyümenin 2023 yılında da devam edeceği bildirildi.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı İnan Ekici, sektörün günlük kiralama tarafında yılı yaklaşık yüzde 20 büyüme ile kapatacağını öngördüklerini dile getirdi.

Araç kiralama sektörünün önlenemez büyümesi

Araç kiralama sektörünün en büyük sorununun çip krizine bağlı araç bulamama olduğunun altını çizen Ekici, *Çip krizi nedeniyle arz talep dengesi bozuldu. Tedarik tarafında yaşanan bu aksaklıklar şirketlerin ihtiyacı olan araçlara ulaşımına engel oluyor. Dolayısıyla arzu edilen araç filosu büyüklüğüne ulaşılamıyor” dedi.

Sektörün müşterileri araçsız bırakmamak için çözümler ürettiğini belirten Ekici, bu amaç doğrultusunda kiralama kontratlarının sürelerinin uzatıldığını veya ikinci el araç kiraladıklarını söyledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön