08 / 07 / 2024

Araç muayene tarihim ne zaman? Araç muayenesi 1 gün geçerse ne olur?

Araç muayene tarihim ne zaman? Araç muayenesi 1 gün geçerse ne olur?

Aracı olan vatandaşların belirli günlerde sorduğu birtakım sorular vardır. Onlardan biri de araç muayene ile ilgili olmaktadır. İşte bu konuda sorulan soruların yanıtları!



EGZOZ MUAYENESİ İÇİN RANDEVUYA GEREK VAR MI?

Egzoz emisyon ölçümleri randevu almadan yetkili egzoz gazı emisyon ölçüm istasyonlarında gerçekleştirilir.

ARAÇ MUAYENE PARASI NE KADAR?

Farklı araç tipleri için belirlenen muayene ücretleri ise şu şekildedir; Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Yömork: 1.130,44 TL olurken, Otobüs, Kamyon, Çekici, Tanker: 1.528,10 TL. Traktör yani Römorklu ve Römorksuz olmak üzere, Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 575,84 TL olarak belirlenmiştir.

ARAÇ MUAYENE TARİHİM NE ZAMAN?

Aracınız otomobil sınıfında bulunuyor ise yani değerlendirilir ise muayene periyodunuz ilk 3 dene sonunda ve devamında 2 yılda bir olarak yapılırken, kamyonet kategorisinde değerlendiriliyor ise ilk bir yaş bitiminde ve devamında yılda bir kez olarak periyoda devam edilmelidir.

ARAÇ MUAYENESİ 1 GÜN GEÇERSE NE OLUR?

Bu durum kanuna göre, muayene süresi geçen araçlar, geciktikleri zaman, her ay için yüzde 5 ceza ödemeye devam edilir. Motorlu taşıt vergisi ile birlikte trafik cezası yapılandırmaları için 31.05.2023 tarihine kadar yani bu tarihte dahil olmak üzere ilgili idareye başvuruda bulunulmalıdır.

EN AZ 9 GÜN ÖNCE RANDEVU ALINIYOR

Aracın muayene tarihi, daha önce muayeneye geldiği tarih üzerinden hesaplanarak ruhsata işlenirken aracın ruhsatında yazan 'Tescil Tarihi' kısmından muayene geçerlilik sürenizi görebilirsiniz.

Muayene tarihine gelmeden 30 gün önce internet sitesi üzerinden, en az 9 gün önce de telefonla arayarak araç muayene randevusu alınabilirken randevu, Tüvtürk'ün resmi internet sitesi 'tuvturk.com.tr' adresinden, '0850 222 8888' numaralı çağrı merkezinden ve e-Devlet üzerinden online alınabiliyor. Ödemeler nakit ya da kredi kartıyla yapılabilirken ödemelerde taksit olanağı bulunmuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön