03 / 05 / 2024

Araç sahipleri acil bakın, son gün 30 Kasım! Büyük cezası var!

Araç sahipleri acil bakın, son gün 30 Kasım! Büyük cezası var!

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin son ödeme tarihi 30 Kasım olarak belirlendi, söz konusu vergileri ödemeyenlere adeta ceza yağacak...



Yaklaşık olarak iki senedir yaşanan yüksek enflasyon adeta otomotiv sektörünü de vurdu. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre son dönemlerde gündemden düşmeyen araç ve akaryakıt fiyatları fahiş oranda artış gösterirken, pek çok vergiye de zam geldi. Karar'da yer alan habere göre, devletin araç sahiplerinden istediği bir vergi kaleminde son gün de belli oldu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle meydana gelen finansman ihtiyacı nedeniyle yapılan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi düzenlemesi, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşınmıştı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini geçen hafta oy birliğiyle reddetmişti. Söz konusu bu karardan sonra da gözler gecikme faiz oranı ve MTV 2. taksit ödemelerine çevrildi.

Araç sahipleri acil bakın, son gün 30 Kasım! Büyük cezası var!

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNDE SON DAKİKA

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksitinin 6 Eylül 2023 tarihine kadar ödenmesi gerekiyordu. Yine paylaşılan bilgilere göre, İlk taksit döneminde yaklaşık olarak 13,2 milyar Türk Lirası gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'lik bölümü de karşılanmıştı.

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, söz konusu bu dönemi kaçıran araç sahipleri aylık yüzde 2,5 gecikme faizi ile ilk taksit ödemelerini gerçekleştirebilecek. Yine verilen detaylara göre, 2. taksitin ödeme süresi de 30 Kasım 2023'te sona erecek.

EK MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre söz konusu ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait gibgovtr internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi ya da banka kartlarıyla banka hesabından, mobil, şubelerden, telefon ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilecek. Ayrıca yine verilen detaylara göre vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemeler yapılabilecek.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, taşıtların satış ve devir işlemleri için Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ve ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ödenmiş olması gerekli. Aktarılan detaylara göre, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ödenmediği takdirde araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma dolayısıyla tescil kapatma işlemleri de yapılmayacak.

Gram altının tam tamına 1.800 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı!  Altını olanlar acil bakın!

Hükümetten flaş emekli maaş zammı açıklaması! Emekliler şimdi bakın! Tek tek açıklandı! 

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?


Geri Dön