27 / 04 / 2024

Hükümetten flaş emekli maaş zammı açıklaması! Emekliler şimdi bakın! Tek tek açıklandı! 

Hükümetten flaş emekli maaş zammı açıklaması! Emekliler şimdi bakın! Tek tek açıklandı! 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte emeklilerin merakla beklediği o açıklamalar...



AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'in yeni yasama yılına başlamasından önce gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

"Yepyeni bir döneme başlıyoruz. Bugün sayın Cumhurbaşkanımız Anayasa gereği insanlığa mesajını iletecek. Bu başlıkları ortaya koyacak" diyerek açıklamasına başlayan Muhammet Emin Akbaşoğlu, milletin gündemi neyse kendilerinin gündeminin de o olduğunu aktardı ve bunun kararlılıkla icra edileceğini söyledi. 

Hükümetten flaş emekli maaş zammı açıklaması! Emekliler şimdi bakın! Tek tek açıklandı! 

SON DAKİKA EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam ile ilgili de son dakika açıklamalarında bulundu. 

Muhammet Emin Akbaşoğlu, ilk önce emeklilerin beklentileri olduğunun altını çizdi ve "Toplum kesiminin bütününün beklentilerini karşılayacak şekilde 2024 bütçesine dair bütçe kanunumuz ekimin ikinci haftasından sonra gündeme gelecek" ifadelerine yer verdi.

İlgili Bakanlıkların açıklamalarını yapacaklarını vurgulayan Akbaşoğlu, "Çalışma Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımız bu konuda sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda yürütme erki olarak çalışıyorlar" şeklinde konuştu. 

Açıklamasında plan, bütçe görüşmelerinde ekim ayı içinde ilgili Bakanlıkların tüm perspektifleri sunmuş olacağını dile getiren Akbaşoğlu, "Herkes müsterih olsun insanların alım gücünü artıracak bir Türkiye önümüzde. OVP, 12. Kalkınma Planı, bütün bunlar Türkiye’nin şahlanışının adımları olarak karşımıza çıkacak" açıklamasında bulundu.

Hükümetten flaş emekli maaş zammı açıklaması! Emekliler şimdi bakın! Tek tek açıklandı! 

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK? 

Emekli zammının ne kadar olacağı milyonlarca emekli tarafından merakla araştırılıyor. Ocak ayına az bir zaman kala gözler emekli maaş zammına çevrilirken, ara zam yapılıp yapılmayacağı da merak konusu oldu. 

Milliyet Gazetesi'nde aktarılan detaylara göre, ekonomist Muhammet Bayram, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında "1 Ekim itibarıyla Meclis açılacak. Meclis’in açılmasıyla beraber hem ekonomiye dair hem siyasete dair alınması gereken kararlar var" diyerek, emekliye dönük bir ara zam çalışması yapılamasıyla beraber bu kararın Meclis'te verileceğinin altını çizdi. 

"Eğer emekliye bir ara zam yapılacaksa buna ilişkin artışın kök maaşlara yükseltilmesi ve bununla beraber en düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyesine yükselmesini bekleriz" diye konuşan Bayram, bunun ardından emekliye gelecek her artışın 10 bin lira üzerinden geleceği için her bir oransal yükselişin emeklilere daha fazla yansıyacağına ve böylece kök aylık tartışmasının da sona ereceğine vurgu yaptı. 

Kira zammı ne zaman açıklanacak? Ekim 2023 kira artış oranı için Gözler TÜİK'te!

Asgari ücrette buz kestiren rakam! Yeni zamlı asgari ücret 17 bin 42 TL! Son dakika gelişmesi! 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem konutları açıklaması: Yakında teslimlere başlıyoruz!

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 


Geri Dön