29 / 04 / 2024

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem konutları açıklaması: Yakında teslimlere başlıyoruz!

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem konutları açıklaması: Yakında teslimlere başlıyoruz!

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan inşası tamamlanan deprem konutlarının yakın zamanda teslim edileceğini söyledi.



Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. Dönem 2. Yasama Yılı Ekim ayıyla birlikte başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekillerine hitap ediyor. Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün gerçekleştirilen Kayseri Büyükşehir Belediyesinin enerji yatırımlarının tanıtımı ve bin adet kombi dağıtım töreninde açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, yaraları sarmak adına 200 binden fazla ihale yaptıklarını söyledi. Özhaseki, "Konutlar bitmek üzere, önümüzdeki aydan itibaren depremzede vatandaşlarımıza vereceğiz" diye ifade etmişti.

Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan inşası tamamlanan deprem konutlarının yakın zamanda teslim edileceğini söyledi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan dan deprem konutları açıklaması: Yakında teslimlere başlıyoruz!

DEPREM KONUTLARI HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLİYOR

"Toplumlar, sadece ortak zaferlerle değil ortak acılarla da yoğrularak millet olur devlet olur" diye ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye 6 Şubat'ta böyle bir ortak acıyla güne uyandı. Ülkemizin 11 şehrindeki 14 milyon insanı etkileyen 50 binin üzerinde can kaybına 850 bin bağımsız birimin kullanılamaz hale gelmesine yol açan bu deprem yakın tarihimizin en büyük felaketlerinden biridir" dedi.

Önce arama kurtarma, sonra acil yardım ve barınma hizmeti sağlayabilen başka bir devlet olmadığına dikkati çeken Erdoğan, "Milletimizin gösterdiği dayanışma, asırlar boyunca tüm insanlığa örnek gösterilecektir" şeklinde konuştu.

Şehirlerin yeniden inşa çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Yerinde dönüşüm için başvuranların sayısı 212 bini geçti. Yakında inşası tamamlanan deprem konutlarının hak sahiplerine teslimine başlıyoruz" diye ifade etti.

Öte yandan Malatya Valisi Ersin Yazıcı'da kentteki deprem konutlarının ilk teslimlerinin kasım ayında yapılacağını ilan etti. Kentte inşa edilecek kalıcı konutlara dair bilgi veren Yazıcı, Malatya merkezde 66 bin 69 çok katlı konut, kırsalda da 25 bin 595 köy evi olmak üzere toplam 91 bin 664 afet konutu yapılacağını bildirdi.

Yazıcı, "Kasım ayında ise Yazıhan ilçemizde 157, Yazıhan ilçemizde ise 349 konutun ilk teslimlerini yapacağız" diye belirtti.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

TOKİ'den ev alacaklara müjde! Ankara'da aylık 2 bin 581 TL'den başlayan taksitlerle konut satıyor! 


Geri Dön