02 / 05 / 2024

Araç sahiplerine bir şok daha! Muayene ücretlerine rekor zam geldi!

Araç sahiplerine bir şok daha! Muayene ücretlerine rekor zam geldi!

Yeni yılda araç sahiplerine şok bir haber daha geldi! Yapılan açıklamaya göre, 2023 için uygulanacak araç muayene ücretleri yüzde 122 zamlandı.



Diğer yandan römorklu ve römorksuz traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerin muayene ücretleri de 575,84 TL olarak açıklandı. Kamyon, otobüs, çekici ve tankerler için uygulanacak muayene ücreti ise 1528,10 TL olarak belirlendi.

Araç sahiplerine bir şok daha! Muayene ücretlerine rekor zam geldi!

YAPTIRMAYAN CEZA ÖDEYECEK!

Araç muayenelerine gelen zammın dışında, muayenesiz araç kullanımında uygulanacak cezalar da artırıldı. Buna göre, muayenesiz araçla trafiğe çıkmanın cezası 427 TL’den yüzde 122 artışla 951 TL’ye yükseldi.

YILDA ORTALAMA 9 MİLYON ARACIN MUAYENESİNİ YAPIYOR

Türkiye'de periyodik araç muayeneleri, görevli ve yetkili tek kuruluş olan TÜVTÜRK tarafından yapılıyor.

Türkiye'nin tamamında hizmet veren şirket, yılda yaklaşık 9 milyonu aşkın aracın periyodik ve yola uygunluk muayenelerini yaparken, ortalama 4 milyon aracın ise egzoz gazı emisyon ölçümünü gerçekleştiriyor. Şirketin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre,  ücretsiz muayene tekrarları ve tespitlerle birlikte söz konusu muayene sayısı 17 milyona ulaşıyor.

Türkiye’nin her yanında yetkili olan TÜVTÜRK’ün tüm faaliyet alanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenleniyor ve operasyonları yine aynı bakanlığın denetiminde yürütülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön