07 / 07 / 2024

Araç satışlarında 'nakit kral'! Satışlar kredisiz yapılıyor

Araç satışlarında 'nakit kral'! Satışlar kredisiz yapılıyor

Araç alacaklar dikkat! Araç piyasasında yeni bir detay ortaya çıktı. Kredi ile araç almayı düşünenler bu habere sizi ilgilendiriyor. Uzman isimler satışların büyük bir bölümünün peşin parayla yapıldığını söyledi. İşte tüm detaylar...



Otomotiv sektörü iç pazarda son yılların en ilginç dönemlerini geçiriyor. Pandemiyle başlayan krizden sonra dengesini kaybeden üretim ve talep satışları patlatırken, Türkiye tarafında da kur ve yüksek vergi otomobili tam bir yatırım hedefi haline geliyor. Özellikle bu süreçte TL’de yaşanan sert değer kayıpları tüketiciyi bir mal almaya sevk ederken, krediye ulaşmakta zorluk çeken gerçek ihtiyaç sahipleri yine istediğini alamamakta.

Marmaris’te gerçekleşen Dacia Spring lansmanında pazarın geldiği son noktayı ve geleceği değerlendiren MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, üretim adetlerinin son dönemlerde arttığını belirtti. Türkiye’ye sevk edilen araçlarda da yükseliş olduğunu kaydeden Çağdaş “Bizde de döviz kurları ve buna oranla fiyatlar yükseliyor. Şu anda ticaretin yüzde 95’i peşin parayla dönüyor. Satışlar asla krediyle dönmüyor. Bu çok sürdürülebilir değil. Kurlar biraz daha hareketlenirse vatandaşlar beklemeye geçer. Dolayısıyla ben eylül aralık döneminde ihtiyati yaklaşımın spekülatif yaklaşıma göre çok önde olacağını düşünüyorum. Gerek kurumsal gerek perakende satış azılacak. Son çeyrekte talep yavaşlayacak. Çünkü, spekülatif talep yavaşlıyor” dedi.


Geri Dön