19 / 05 / 2024

Aracı olanlara duyuru! Araç muayene süresi geçenlere fırsat verildi!

Aracı olanlara duyuru! Araç muayene süresi geçenlere fırsat verildi!

Yapılandırma yasası, 25 milyon araç sahibinin ceplerine nefes aldıracak yeni düzenlemeler içeriyor. Buna göre, araç muayene süresini geciktirdiği için her ay yüzde 5 ceza alan sürücüler için önemli bir fırsat sunuluyor.



Aracı olanlara duyuru! Araç muayene süresi geçenlere fırsat verildi!

Araç muayenden geçemediği durumlarda 2. muayene için süre tanınıyor

Araç muayene işlemlerinde yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi. Artık araç sahipleri, muayene tekrarına kalırsa aynı gün içinde randevu alabilecekler. Ancak, değişiklik yapılan araçların, muayene süresini geçiren araçların, özel muayene yaptırılması gereken araçların muayene randevusu süresi 7 günü geçemeyecek. Ayrıca, idari ve cezai müeyyide uygulanan araçlar ve engelli vatandaşlara ait araçlar için de aynı süre geçerli olacak.

Muayenesi yapılan araçlara, eksikliklerini tamamlamaları için bir ay süre verilecek. Bu süre içinde ikinci muayene ücretsiz olacak, ancak bu sürenin geçmesi durumunda her ay için yüzde 5 ek ücret ödenmesi gerekecek.

12 Mart 2023 tarihinden önce araç muayenesi yaptırmayan araç sahipleri için bir fırsat var. Ancak, bu tarihten sonra muayene yaptırmayan araç sahipleri her ay gecikme için yüzde 5 ek ücret ödemek zorunda kalacaklar. Araç sahiplerinin bu düzenlemeye dikkat etmeleri ve muayene tarihlerini kaçırmamaları önemlidir.

Araç muayene ücretini geciktirenler hemen baksın! 4 bin 634 TL'lik ceza 673 TL'ye düşüyor! Bu fırsatı kaçırmayın! 

Araç muayenede yeni dönem başlıyor! Her ay yüzde 0,75 ödenecek!

Bu haber milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Aman dikkat! O tarihe kadar ücretsiz yapılacak

 


Geri Dön