12 / 05 / 2024

Araplar yatırım için rotalarını Erzurum'a çevirdi!

Araplar yatırım için rotalarını Erzurum'a çevirdi!

Suudi Arabistanlı işadamları yatırım yönlerini Erzurum’a çeviriyor. Kent, yakın bir zamanda Suudi işadamlarının yatırımlarına ev sahipliği yapacak. Arap heyetine ‘Erzurum Ekonomi Raporu’ brifing verildi.



Dünya'nın önemli zenginlerinden Suudi Arabistanlı işadamı  Sulaiman Al Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a geldi. Suudi işadamı ve beraberindeki heyete, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Erzurum Ekonomi Raporu’ brifing verildi. Suudi işadamı beraberindekilerle Pasinler ve Aşkale İlçesi’nde tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırım alanlarında da incelemelerde bulundu. Arap heyeti daha sonra Fırat Nehri'nin başlangıç noktalarından, Dumlu Baba Pınarı'nı barındıran bölgede araştırma yaparak, buradaki suyu da tattı. Suudi İşadamı Al Muhaidib ve Başkan Sekmen, Konaklı Kayak Merkezi, Erzurum Şeker Fabrikası, Aziziye Termal Tesisleri, Erzurum AVM, Rüstem Paşa Bedesteni ve Taşmağazalar’ı da gezdi. 


NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Arap heyetinin Erzurum gezisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dünya'nın en büyük zenginleri arasında yer alan Suudi Arabistanlı işadamı  Sulaiman Al Muhaidib davetimiz üzerine Erzurum'a geldi. Kendisinin de yer aldığı heyetle birlikte şehrimizde önemli temaslarda ve incelemelerde bulunduk. Arap işadamı Al Muhaidib, Erzurum'da kurulması düşünülen 100 bin büyükbaş hayvan kapasiteli bir çiftlik, gıda, turizm ve diğer sektörlere yönelik yatırımlarla ilgili araştırma yaptı. Hükümetimizin de desteğiyle, bu yatırımların Erzurum’da hayat bulması için var gücümüzle çalışacağız, ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.


CANLI HAYVAN BORSASI YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Canlı Hayvan Borsası ve Pazar Kompleksi, başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi’nde sektörün nabzını tutacak. Kompleks, canlı hayvan hareketliliğini ve rayiç bedellerini kontrol altında tutcak. Ayrıca, hayvancılık sektöründeki vatandaşın alım ve satım işlemlerini kolaylaştıracak.


Akşam 


Geri Dön