23 / 07 / 2024

erzurum arap yatırımları

erzurum arap yatırımları

Suudi Arabistanlı işadamları yatırım yönlerini Erzurum’a çeviriyor. Kent, yakın bir zamanda Suudi işadamlarının yatırımlarına ev sahipliği yapacak. Arap heyetine ‘Erzurum Ekonomi Raporu’ brifing verildi.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Pdk Erzurum Gayrimenkul Turizm Yatırımları İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pdk Erzurum Gayrimenkul Turizm Yatırımları İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 51 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Bilgili, Şerife Ercantürk ve Sevil Bilgili ortaklığında kuruldu.

Arapların Türkiye yatırımları devam edecek!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu temsilcisinin katılımıyla, DEIDIN şirketi Türkiye'deki Arap yatırımlarının başarısını kutladı.

Kocaeli Arap yatırımcıların gözdesi haline geldi!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, yapılan yatırımlar ile Kocaeli’nin Arap yatırımcılarının gözdesi haline geldiğini söyledi.

Mehmet Sekmen'den Hınıs yatırımlarına yakın markaj!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hınıs'ta hayata geçirilen yatırımları denetledi.

Türkiye'ye Arap ve Körfez yatırımlarından büyük pay!

QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Al Meer, "Arap ve Körfez yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmayı seviyor. Türkiye, Arap ve Körfez yatırımları pastasından büyük pay alıyor" dedi.

İstanbul'da Erzurum yatırımları konuşuldu!

Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda, İstanbul'da yaşayan Erzurumlu iş adamlarıyla 'Erzurum'a yatırım' konusu konuşuldu.

Binali Yıldırım'dan Erzurum yatırımlarına tam not!

Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde yürüttüğü yatırım, hizmet ve projeleri hakkında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den brifing aldı. Başbakan Yıldırım brifing sonrası Büyükşehir’in yatırımlarına tam not verdi.

Arap yatırımcılarından Karadeniz'e milyarlık yatırımlar!

Arap yatırımcılar Türkiye’ye akın etti. Dubaili Armada Grup, Trabzon’da 1 milyar dolar yatırımla ayyıldız konseptinde otel, kongre merkezi ve marina inşa edecek. Suudi Emaar ise Karadeniz’e ‘Disneyland’ı getirmeyi planlıyor.

Sapanca'ya Arap yatırımcıların ilgisi artıyor!

Sapanca'ya Arap yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor. Siyo İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yörük Arapların Sapanca'ya yatırımlarının artacağı yönde yorumlarda bulundu

Araplar Türkiye'de turizm yatırımlarına başladı!

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad al Fehaid, Arap ülkelerinin Türkiye'deki turizm yatırımlarının başladığını belirterek, "Biz de Arap Turizm Örgütü olarak bu yatırımları elimizden geldiği kadar desteklemeye çalışıyoruz." dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz Arap yatırımcılara Samsun'u anlattı!

Samsun’da arazi satın alıp turizme yönelik yatırımlar yapmayı hedefleyen Ortadoğu ülkelerinden bir grup Arap yatırımcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti.

erzurum arap yatırımları Haberi

erzurum arap yatırımları

Dünya'nın önemli zenginlerinden Suudi Arabistanlı işadamı  Sulaiman Al Muhaidib, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine Erzurum'a geldi. Suudi işadamı ve beraberindeki heyete, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Erzurum Ekonomi Raporu’ brifing verildi. Suudi işadamı beraberindekilerle Pasinler ve Aşkale İlçesi’nde tarım ve hayvancılıkla ilgili yatırım alanlarında da incelemelerde bulundu. Arap heyeti daha sonra Fırat Nehri'nin başlangıç noktalarından, Dumlu Baba Pınarı'nı barındıran bölgede araştırma yaparak, buradaki suyu da tattı. Suudi İşadamı Al Muhaidib ve Başkan Sekmen, Konaklı Kayak Merkezi, Erzurum Şeker Fabrikası, Aziziye Termal Tesisleri, Erzurum AVM, Rüstem Paşa Bedesteni ve Taşmağazalar’ı da gezdi. 


NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Arap heyetinin Erzurum gezisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dünya'nın en büyük zenginleri arasında yer alan Suudi...