29 / 04 / 2024

Archiprix-TR ödül töreni 6 Aralık'ta gerçekleşecek!

Archiprix-TR ödül töreni 6 Aralık'ta gerçekleşecek!

Yapı Endüstri merkezinin düzenlediği Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere 18 yıldan bu yana düzenlenen Archiprix-TR ödül töreni, 6 Aralık 2012 tarihinde Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) düzenleniyor...



Sürdürülebilir tasarımında değerlendirileceği  yarışmada  sektörün önde gelen isimleri jüri üyeliği yapıyor. Jüri de Can Çinici, Cem Sorguç, Gürhan Bakırküre, Michel Rojkind, Selim Cengiç ve Altensis kurucularından  yeşil bina uzmanı Berkay Somalı yer alıyor. Altensis’in sürdürülebilirlik konusundaki tecrübesini jüri üyesi olarak yarışmaya yansıtacak olan Berkay Somalı, bu tür yarışmalarda sürdürülebilirliğe verilen önemin, bu sektörün gelişmesine ve farkındalığın artmasına büyük katkı sağlayacağını belirtertti. Somalı, özellikle İstanbul’da ilk kez düzenlenen Tasarım Bienali gibi etkinliklerin de toplumu tasarım konusunda duyarlandırmak, hayata ve çevreye farklı görüş ve açılardan bakılmasını sağlamak  adına oldukça etkili platformlar olduğunu dile getirdi.


Somalı,“Sürdürülebilirlik konusunda, yeşil bina tasarımları kritik öneme sahip. Özellikle projenin tasarım aşamasında yeşil bina kriterlerine yönelik planlama ve tasarım yapmak, gelecekte yaşanabilir bir çevre için de çok önemli olacak. Kamu ve ilgili Sivil Toplum Örgütlerinin de özellikle kentsel dönüşüm alanlarındaki projelerin yeşil tasarımı konusunda mimar ve mühendislerle birlikte çalışmaları önemli olacak” dedi.


142 başvurunun değerlendirileceği Archiprix-TR, mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturarak, yapıcı bir rekabet ortamı yaratmayı ve mimar adaylarının da ufkunu genişletmeyi hedefliyor. 


Yarışma kapsamında bu yıl Serra özel ödülünü kazanacak öğrenci, Archiprix yarışmalarını ilk düzenleyen ülke olan Hollanda'ya gerçekleştirilecek bir mimari geziye katılma şansı elde edecek. Yarışmada birinci olan proje 5 bin TL, ikinci 3 bin 500 TL, üçüncü ise 2 bin 500 TL ile ödüllendirilecek. Her biri 2 bin TL değerinde üç ayrı mansiyonun verileceği yarışmada, sürdürülebilirlik ödülü ise 2 bin 500 TL olarak belirlendi.


Geri Dön