16 / 05 / 2024

mimarlık alanındaki en iyi diploma projeleri

mimarlık alanındaki en iyi diploma projeleri

Yapı Endüstri merkezinin düzenlediği Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere 18 yıldan bu yana düzenlenen Archiprix-TR ödül töreni, 6 Aralık 2012 tarihinde Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) düzenleniyor...

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2'nci pisti yarın açılacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılışın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını kaydederek, "Yarın, ülkemizin havacılık alanındaki en önemli projelerinden birini daha başarı ile tamamlamanın gururunu yaşayacağız." diye konuştu. İşte haberin detayları...

F Çeçen İnşaat Taahhüt Mimarlık Özel Sağ.Hizm.Gıda Oto.Teks.Kırt. Turz.Yapı Malz.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. kuruldu! 

F Çeçen İnşaat Taahhüt Mimarlık Özel Sağ.Hizm.Gıda Oto.Teks.Kırt. Turz.Yapı Malz.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. bugün Sultanbeyli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Çeçen tarafından kuruldu.

Ayşen Erdem Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Ayşen Erdem Mimarlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayşen Erdem tarafından kuruldu.

En Desıgn Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

En Desıgn Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Abdulmuttalip Aytekin ve Yunus Demir ortaklığında kuruldu.

Çeçen Demir Çelik İnşaat Malzemeleri Hırdavat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Kuruldu!

Çeçen Demir Çelik İnşaat Malzemeleri Hırdavat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Maltepe’de  Mustafa Çeçen tarafından kuruldu.

En Bey Mimarlık Proje Tasarım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

En Bey Mimarlık Proje Tasarım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Keser tarafından kuruldu.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Didim Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Didim'in Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor. Bölgesel emsal değeri 0.10 olan inşaat hakkı, tam 5 katı artırılıyor...

By Alan Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

By Alan Mimarlık Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Beyza Kasapoğlu tarafından kuruldu.

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

Recep Gökşen İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Recep Gökşen İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Recep Gökşen tarafından kuruldu.

2020'de 7 yeni şehir hastanesi açılacak!

Türkiye sağlık alanındaki en önemli yatırımlarına 2020 yılında kavuşacak. Bu yıl 7 ilde bulunan 7 dev sağlık kampüsü hizmete açılacak.

mimarlık alanındaki en iyi diploma projeleri Haberi

mimarlık alanındaki en iyi diploma projeleri

Sürdürülebilir tasarımında değerlendirileceği  yarışmada  sektörün önde gelen isimleri jüri üyeliği yapıyor. Jüri de Can Çinici, Cem Sorguç, Gürhan Bakırküre, Michel Rojkind, Selim Cengiç ve Altensis kurucularından  yeşil bina uzmanı Berkay Somalı yer alıyor. Altensis’in sürdürülebilirlik konusundaki tecrübesini jüri üyesi olarak yarışmaya yansıtacak olan Berkay Somalı, bu tür yarışmalarda sürdürülebilirliğe verilen önemin, bu sektörün gelişmesine ve farkındalığın artmasına büyük katkı sağlayacağını belirtertti. Somalı, özellikle İstanbul’da ilk kez düzenlenen Tasarım Bienali gibi etkinliklerin de toplumu tasarım konusunda duyarlandırmak, hayata ve çevreye farklı görüş ve açılardan bakılmasını sağlamak  adına oldukça etkili platformlar olduğunu dile getirdi.


Somalı,“Sürdürülebilirlik konusunda, yeşil bina tasarımları kritik öneme sahip. Özellikle projenin tasarım aşamasında yeşil bina kriterlerine yönelik planlama ve tasarım yapmak, gelecekte yaşanabilir bir çevre için de çok önemli...