30 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2'nci pisti yarın açılacak...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2'nci pisti yarın açılacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılışın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını kaydederek, "Yarın, ülkemizin havacılık alanındaki en önemli projelerinden birini daha başarı ile tamamlamanın gururunu yaşayacağız." diye konuştu. İşte haberin detayları...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2'nci pistinin, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile açılışının yapılarak, ülkenin havacılık alanındaki en önemli projelerinden birini daha başarı ile tamamlamanın gururunu yaşayacaklarını söyledi.

Küreselleşme sürecinde ülkeler arasında ilişkilerin yükselmesi nedeni ile havaalanı hizmetlerinin gelecekte daha da önemli olacağını belirten Uraloğlu, "Bu noktada coğrafi bakımdan Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının ortasındaki kilit konumu ile, gelişmiş pazarlarla gelişmekte olan pazarlar arasındaki uçuş rotaları üzerinde yer alan ve sadece dört saatlik uçuş süresiyle 1.4 milyar insanın yaşadığı ve 8 trilyon 600 milyar dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkenin merkezindeki avantajlı konumuyla ülkemiz, havacılık alanında dünyanın transit merkezi olmaya çok müsaittir." dedi.

CİDDİ BİR KAPASİTEYE İHTİYAÇ VAR

Abdulkadir Uraloğlu, 2002 senesibde başlattıkları "sivil havacılık politikası" doğrultusunda, sektörün özel işletmelere açılmasıyla oluşan rekabet ortamı sayesinde havacılık faaliyetlerinin çok hızlı bir büyüme sürecine girdiğini iletti.

Düşen maliyetler ile atıl havaalanlarının yenilenerek aktif hale getirilmesi ve yeni yapılan havalimanları ile iç ve dış hat yolcu sayında çok önemli artışlar olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, şunları kaydetti: "Bugün, gururla belirtmek istiyorum ki 'dünyada ulaşamadığımız hiçbir nokta kalmayacak' hedefiyle hareket ederek ülkemizi; artan rekabet, cesaretlendirici politikalar ve adeta örnek niteliğinde uygulamalarımız sonucunda, dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkelerden birine dönüştürdük. 

Sabiha Gökçen Havalimanı nın 2 nci pisti yarın açılacak...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist ve tamamlayıcı yapıları projesinin, yapımı devam eden en önemli havayolu projelerinden biri olduğunu ifade eden Uraloğlu, "Bu önemli projeyi başarıyla tamamlamış olmanın gurunu yaşıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı'mız her geçen gün artan yolcu sayısı ve vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ciddi bir kapasite artışına ihtiyaç duymaktaydı. Bu nedenle Sabiha Gökçen Havalimanı’nı yenilikçi ve vizyoner bakılı ile geliştirecek çalışmaları başlattık. 2021 senesinde  iç ve dış hatlarda yaklaşık 181 bin uçuş trafiği ile yaklaşık 25 milyon yolcu ağırlayan Sabiha Gökçen’de 2022 yılında bu sayı yaklaşık 31 milyon yolcuya kadar çıktı. Yolcu sayısında geçen yıla göre yüzde 21’lik bir yükseliş olacaktır.

Öte yandan, bugün Sabiha Gökçen Havalimanı, ülkemizde İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı’ndan sonra yolcu trafiğinin en fazla  olduğu üçüncü havalimanıdır. Hizmete açacağımız bu 2. pist ile önümüzdeki senelerde  bu sayının çok fazla devam edeceğini hedefliyoruz.. Hava trafiği açısından en verimli kullanım olacağı ve maksimum kapasiteyi sağlayacağı için yeni pistimizi iniş, eski pisti ise kalkış amacıyla kullanacağız. Böylece Sabiha Gökçen Havalimanı'mızın hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız." ifadelerini kullandı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti 25 Aralık'ta açılıyor! 2024'e iki pistle girecek!

Sabiha Gökçen Havalimanı satılacak mı? 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen birleştiriliyor! İki Havalimanı birbirine kenetlenecek...


Geri Dön