29 / 04 / 2024

Aremas Gayrimenkul İstanbul kentsel dönüşümü için yeni model önerisinde bulundu!

Aremas Gayrimenkul İstanbul kentsel dönüşümü için yeni model önerisinde bulundu!

Aremas Gayrimenkul, İstanbul'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunun belirterek, yeni bir model önerisinde bulundu. 



6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, Aremas Gayrimenkul, İstanbul'un kentsel dönüşümü için özel bir mortgage sistemi kurulmasını önerdi. 

İSTANBUL'UN KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR!

İstanbul'un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu açıklayan Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “Bunun için ihtiyaç duyulan finansmanın sadece özkaynaklar ya da dış finansman yoluyla temin edilmesi mümkün değil. Kentsel dönüşüme özel bir mortgage sisteminin kurulması ve bu şekilde riskin tabana yayılmasının sağlanması gerektiğine inanıyoruz.'' dedi.

Aremas Gayrimenkul İstanbul kentsel dönüşümü için yeni model önerisinde bulundu!

Arsalan, bu sistemi destekleyecek yapıların ise gayrimenkul yatırım ortaklıkları ve fonları, emeklilik fonları veya portföy yönetim şirketleri vasıtasıyla kurulması ve iyi bir satışın gücüyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bunun için de kurumsallaşmasını tamamlamış organizasyonlara ihtiyacın olduğunu belirtti.

2024 GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ AÇISINDAN ZOR BİR YIL OLACAK

Öte yandan gayrimenkuldeki son gelişmeleri de değerlendiren Arslan, 2020 yılının haziran ayından 2022 sonuna kadar devam eden sektörel hareketlenmenin, nakdin konuta yönlendirilmesi odaklı artış gösterdiğini, 2023'ün başında yaşanan deprem ve sıkılaştırma politikalarıyla daralmanın kaçınılmaz olarak yaşandığını ifade etti.

2024'ün gayrimenkul sektörü açısından zor bir yıl olabileceğini vurgulayan Arslan, proje finansmanı ve mortgage'ın olmadığı, piyasanın daraldığı bir ortamda, satışa sunulabilecek projelerin azalabileceğini vurgulayarak kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Üsküdar'daki kentsel dönüşüm konutları 2024'te teslim edilecek!

İstanbul'da rezerv alanlara en fazla 5 katlı 'Bizim Mahalleler' yapılacak! Kentsel dönüşümde yeni detaylar!

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Geri Dön