28 / 04 / 2024

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.



Türkiye Gazetesinden Önder Çelik'in haberine göre; son yıllarda artan konut fiyatları ve pandemi döneminde toprağa olan yönelimin de etkisiyle arsa satışları rekor kırarken, daha çok konut alımı gerçekleştiren yabancılar ile 'gurbetçi'ler de ev yerine artık fiyatları daha 'ulaşılabilir' olarak görülen arsayı tercih ediyor.

TRAKYA'DA BÜYÜK ARSA YATIRIMI VAR!

Arsa-gayrimenkul, emlak ve inşaat alanlarında faaliyet gösterdiklerini belirten Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan, pandemi ve deprem afeti sonrasında vatandaşların gelecek kaygısıyla risk taşımayan bölgeleri tercih ettiğini ve Trakya'da büyük oranda arsa yatırımı yaptığını söyledi.

Pandemiyle insanların hayat koşullarının depğiştiğini kaydeden Orhan, insanların tercihlerini topraktan yana yaptığını kaydetti.

Orhan "Bu dönemde binlerce müşterimiz deprem riski taşımayan Kırklareli ve ilçelerinde geliştirdiğimiz projelerden arsa aldı. Taksit imkanı sunduğumuz bu projelerimizde müşterilerimiz daha taksitlerini bitirmeden büyük oranda prim elde etti.

Geçtiğimiz yıl projelerimizden arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerimiz oluşturdu. Ciromuzun da yüzde 30'u gurbetçilerden geldi. Çok araştıran, doğru ve güvenilir yatırım yapmak isteyen gurbetçilerimiz sağ olsunlar bizleri tercih etti" dedi. Orhan, satışların yüzde 30'unun da yabancılara yapıldığını anlatarak, 25 yılda 40 bin insana tapu verdiklerini ifade etti.'' dedi.

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

FİYATLAR BİR YILDA KATLANDI

Uzun vadede arsanın en kazançlı yatırım olduğunu belirten Rafet Orhan geleceğin arsada olduğunu söyşeyerek şu iafadeleri kullandı:'' Çünkü üretimi olmayan tek yatırım aracı arsa. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi önümüzdeki dönemde de gayrimenkul yatırımında bayrak arsada olacak" diye konuştu.

Orta gelir grubunun yanında küçük tasarrufa sahip müşterilere de hizmet verdiklerini belirten Orhan, "Geçen yıl arsa fiyatları 200 bin ila 500 bin TL arasındaydı. Şu anda 700 bin TL'den başlayıp 3 milyon TL ve üzerinde bir portföye sahibiz. Yarısı peşin kalanı 18 ay taksitle bankalara yönlendirmeden kendi bünyemizde oluşturduğumuz vadelendirme ile kolaylık sağlıyoruz.

Müşterilerimize hem arsa hem ev hem de yaptığı yatırımların değerlenmesi ve tekrar satılması yönünde de çözüm sunuyoruz. Bu üç alanda da yatırımcılarımıza cevap vererek 360 derece hizmet modeli sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da 7 adet arsa satılıyor! 1 milyon 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla... 

2024'ün yıldızı belli oldu! Yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı arsa olacak!

Geri Dön