29 / 04 / 2024

Arsa satışından kazandığı parayı böyle kaptırdı!

Arsa satışından kazandığı parayı böyle kaptırdı!

Bursa'da bir inşaat firması sahibi olan Osman K. isimli vatandaş, arsa satışından kazandığı 1 milyon 600 bin lirayı bankaya getirirken Kolombiyalı 3 kişi tarafından soyuldu. Soyguncuların yöntemi ise görenleri şaşkına çevirdi. 



Bursa'nın Nilüfer ilçesinde inşaat firması sahibi olan Osman K. arsasının satışından kazandığı parayı bankaya yatırmak 3 Kolombiliyalı tarafından soyuldu. Hürriyet'te yer alan habere göre; arsasını 1 milyon 600 bin liraya satan Osman K., Tapu ve Kadastro 4'üncü Bölge Müdürlüğü’nde aldığı parayı yatırmak için bankanın yolunu tuttu.  Arkadaşıyla bankaya giden Osman K'nın aracının lastiği yolculuk esnasında patladı.  İki arkadaş, patlayan lastiği yedeği ile değiştirdi. Osman K. yeniden otomobile döndüğünde paranın araçta olmadığını görmedi. Bunun üzerine Osman K. durumu polise bildirdi. 

Olay yerinde inceleme yapan  Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, otomobilin lastiğine özel yapım çivi batırıldığını belirledi. Mobese kameralarını inclemeye alan polis, Osman K. ve arkadaşının bulunduğu otomobilin, başka araç tarafından takip edildiği saptandı.

Arsa satışından kazandığı parayı böyle kaptırdı!

AYNI YÖNTEMLE 7 İLDE 2,5 MİLYON LİRALIK VURGUN 

Polis tarafından yapılan incelemede , şüphelilerin Kolombiya’dan gelen Z.M. ve L.G.O. çifti ile A.G.O. olduğu tespit edildi. Şüphelilerin daha önce de Aydın, Adana, Samsun, Gaziantep,  İzmir  ve Antalya'da aynı yöntemle hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlendi. Düzenlenen operasyon sonucunda 3 şüpheli İstanbul'da yakalandı. Antalya’ya gönderilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Şüphelilerin, 7 ilde toplam 2,5 milyon lira vurgun yaptıkları öğrenildi. 

PARAYI KOLOMBİYA'YA KAÇIRMIŞLAR 

Şüphelilerin yakalandığı öğrenip, polis merkezine başvuran Osman K., çalınan paranın Kolombiya'ya kaçırıldığını öğrendi. Yetkililerden yardım beklediğini söyleyen Osman K., "Hırsızlar en fazla parayı benden çaldılar. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

Ankara'da arsa dolandırıcılığı operasyonunda 106 gözaltı!


Geri Dön