27 / 04 / 2024

Arsa ve arazi satışları bu 5 ilde daha fazla!

Arsa ve arazi satışları bu 5 ilde daha fazla!

Son günlerde dikkatleri üzerine çeken arsa ve arazi piyasası, Endeksa verileriyle aydınlatılıyor. Bu verilere göre, Türkiye'nin beş büyük şehri arasında arazi ve arsa birim metrekare fiyatlarının tahtı İstanbul'un oldu. İşte son dakika arsa ve arazi fiyatları, şehirler arasındaki konutların rekabeti



Endeksa, büyük veri analizi ve yapay zeka yöntemlerini kullanarak gayrimenkul değer hesaplamalarında devrim yaratıyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki arsa ve arazilerin metrekare satış fiyatları ile yıllık değer değişimleri, bu platform ile sunuluyor. Bu platform, kullanıcıların gayrimenkul satışlarını güvenle gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Endeksa sayesinde, Türkiye'nin her bölgesinde arsa ve arazilerin anlık metrekare satış fiyatlarını izlemek artık çok kolay. 

Son bir yılda Türkiye’de arsa ve arazi satışlarında en büyük artış Bursa ilinde oldu

Verilere göre, Türkiye genelinde 2023 yılı Ağustos ayında arazi değerleri artış gösterdi. Bu artışın en yüksek olduğu il ise Bursa olarak öne çıkıyor. Bursa, beş büyük şehir arasında arazilerdeki değer artışında lider konumda bulunuyor. 2023 yılı Ağustos ayı verilerine göre, Türkiye genelinde arazi fiyatları yıllık bazda %129 artış gösterdi. Bu artışla birlikte arazi birim metrekare fiyatı 387 Türk Lirası seviyesine yükseldi.

Son bir yıl içinde Bursa'da arazilerin değeri, gösterdiği dikkat çekici bir artışla yüzde 158 oranında yükseldi. Ardından,  Ankara  yüzde 139'luk bir artışla ikinci sırada yer alırken,  İzmir  yüzde 122'lik bir artışla üçüncü sırayı aldı. 

Arsa ve arazi satışları bu 5 ilde daha fazla!

Arazi birim fiyatı en yüksek olan şehir 

Ağustos 2023 verilerine göre Türkiye'nin beş büyük şehri arasında arazi birim fiyatlarının en yüksek olduğu şehir, mega kent İstanbul oldu. Resmi kaynaklara göre, İstanbul'da ortalama metrekare fiyatı 1019 Türk Lirası olarak belirlendi. İstanbul'u sırasıyla 711 Türk Lirası ile İzmir ve 533 Türk Lirası ile Antalya takip etti.

Mega kent İstanbul'da, arazilerin metrekare satış fiyatları önceki yıla göre yüzde 103 oranında artış gösterdi. İzmir ve Antalya'nın da bu mega kentten sonra en yüksek arazi birim fiyatlarına sahip oldukları dikkat çekti.

Balıkesir'de 8 taksitle arsa ve arazi fırsatı!

Arsa ve arazi fiyatları en çok bu 5 ilde arttı! İşte metrekare metrekare son dakika fiyatları!

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!


Geri Dön