18 / 05 / 2024

Artan asgari ücret işçi kıyımına mı neden oluyor?

Artan asgari ücret işçi kıyımına mı neden oluyor?

Asgari ücretin 2023 için 8.500 TL olarak belirlenmesi işçiyi sevindirmese de enflasyonun devam etme endişesi nedeniyle çalışanlarda işten çıkarılma korkusu başladı. İşverenler ise maliyetlere dikkat çekerek vergi ve primlerden yakınıyor.



“ENFLASYON MUTLAKA DÜŞÜRÜLMELİ”

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, bu artışla birlikte işten çıkarmaların olabileceğini dile getiriyor. Ertuğrul, “Bu enflasyonist ortamda çalışanlar için 8 bin 500 Türk Lirası yeterli olmaz ama işverenin maliyeti sürekli katlanıyor. İş dünyasında bu artışları hemen maliyetlerimize yansıtamıyoruz. Asgari ücretli dışındaki çalışanlarda bu artışları talep ediyor haklı olarak. Burada çalışanlara en yüksek asgari ücret belirlensin ancak vergi ve sigorta prim yükleri hafiflemeli. Bu maliyetlere katlanamayıp işçi çıkarmak zorunda kalacak işletmeler olacak. Asgari ücret artışının da ilk iki ayda erimemesi için de enflasyonun mutlaka düşürülmesi gerekiyor” dedi.

Artan asgari ücret işçi kıyımına mı neden oluyor?

İSTİHDAMI KORUMAK ÖNEMLİ BİR ADIM

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Dillioğlu da 2023’de durağanlık, enflasyon, iş gücü sıkıntısı, akaryakıt fiyatlarındaki belirsizlik gibi riskler olduğuna işaret etti. İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ise Cumhuriyet’e verdiği demeçte, istihdamı korumanın öneminden bahsetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön