11 / 05 / 2024

Artaş Grubu'ndan Mecidiyeköy'e yeni proje! Yerine konut yapılacak Profilo AVM yıl sonunda yıkılıyor!

Artaş Grubu'ndan Mecidiyeköy'e yeni proje! Yerine konut yapılacak Profilo AVM yıl sonunda yıkılıyor!

Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Mecidiyeköy’de yer alan ve devraldıkları Profilo AVM'nin yerinde gayrimenkul projesi hayata geçireceklerini söyledi. İşte ayrıntılar...



Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Profilo AVM’yi hasılat paylaşımı ile ofis ve gayrimenkul projesi yapmak amacı ile aldık. Bugün yarın ticari ofis tarafının ruhsatını alıyoruz" açıklamasında bulundu ve AVM'nin yıl sonunda yıkılacağını dile getirdi. 

Profilo AVM'nin de yıl sonunda yıkılacağına vurgu yapan Düleyman Çetinsaya, "Mecidiyeköy’de kentsel dönüşüm alanı kuruyoruz. Yeni bir AVM inşa etmeyi de düşünmüyoruz. AVM’ler bitti artık, yaşamaz" şeklinde konuştu. 

Süleyman Çetinsaya, AVM'lerin işletme maliyetlerinin yüksek, kira gelirlerinin de istenilen seviyede olmadığını vurgulayarak, AVM'ye değil konuta ihtiyaç olduğunu söyledi. Çetinsaya, "Biz de Mecidiyeköy’de konut yapacağız" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Artaş Grubu ndan Mecidiyeköy e yeni proje! Yerine konut yapılacak Profilo AVM yıl sonunda yıkılıyor!

Artaş Grubu, gayrimenkulden turizme, enerjiden perakendeye kadar pek çok farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Şirket, GYO kurarak, Borsa İstanbul'a da adım atacak. Bu kapsamda Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projesinin gerekli onayların alınması sonrasında ekim gibi hayata geçirilecek. 

Grubun bünyesinde 6 adet AVM, 300 bin metrekarelik alan ve 1.300 adet kiracı yer alıyor. 

NELER OLMUŞTU? 

İş GYO, Profilo Alışveriş Merkezi ile ilgili proje geliştirilmesi için Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'ni Ocak ayında imzalamıştı. 

Yapılan açıklamada, Artaş İnşaat'ın Profilo AVM arazisinde hayata geçireceği projenin satışları kapsamında elde edilecek tüm gelirlerin yüzde 40'ı arsa bedeli karşılığı hasılat payı şeklinde İş GYO'ya ödeneceği belirtilmişti. İş GYO'ya ödenecek  asgari hasılat payı tutarı 65 milyon USD+KDV olarak hesaplandı. 

Artaş Grubu halka arza hazırlanıyor: Kira gelirlerini temettü olarak dağıtacak!

İş GYO, Artaş ile masaya oturdu! Profilo AVM için imzalar atıldı!

Avrupa Konutları İstanbul'daki 6'ncı, Türkiye'deki 8'inci AVM'sini aldı! Profilo AVM konut oluyor!


Geri Dön