28 / 04 / 2024

Artaş İnşaat'tan 3 bin yeni konut!

Artaş İnşaat'tan 3 bin yeni konut!

İstanbul’da 5 projesi devam eden Artaş İnşaat 2017’de 5 yeni proje için daha düğmeye basacak. Yeni projelerinde 3 bini aşkın konut bulunacağını belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya, “10 projede 2.8 milyon metrekare inşaat alanında çalışacağız." dedi.



ARTAŞ İnşaat 2017 yol haritasını çizdi.  5 gayrimenkul projesinde çalışmalara devam eden şirket 5 yeni proje daha hayata geçirecek. 10 projede 6 bin 631 konuta ulaşacaklarını belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı  Süleyman Çetinsaya, “Mevcut projelerde çalışmalar sürerken 2017’de 3 bin 23 konut için inşa çalışmaları başlayacak.  2 milyon 825 bin metrekare inşaat alanda çalışacağız. Projelerin satılabilir alanı 1 milyon 530 bin metrekareyi bulacak. Bu yıl milletçe zor bir süreci geride bıraktık. Hain girişime rağmen Türkiye dinamiklerini korumaya devam etti. Çok hızlı bir toparlanma süreci yaşadık. Biz de hiç bir zaman şüphe ve tereddüte düşmedik. 2017 hız kazanacağımız ve büyüyeceğimiz bir yıl olacak” dedi. 


10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Yeni projelerle birlik istihdama da katkı sağlayacaklarına dikkat çeken Çetinsaya, 6 bin çalışan sayısının 10 bine çıkacağını dile getirdi. Yeni konut projelerinin Ümraniye, Halkalı, Topkapı ve Arıcılar’da yer alacağını belirten Çetinsaya şunları söyledi: “Anadolu yakasındaki ikinci projemiz Ümraniye’de yer alıyor. Yamanevler markasıyla inşa edilecek projede 1.669 konut ile ofis ve ticari birim yer alacak. Topkapı’da Avrupa Konutları Kale projemizde teslimleri yaptık, şimdi onun yanında Kale 2 projesini yapacağız. Projede 270 konut ve ticari birimler yer alacak. Hızla değerlenen Arıcılar bölgesinde ise 125 bin metrekare inşaat alanımız ve 384 konutumuz yer alacak. Halkalı’da ise Avrupa Konutları projenin B ve C etabını yapacağız. Bu projede 3 etapta 1.217 konut bulunacak.”


M2’Sİ 2.500 TL’YE EV SATILABİLİR

Türkiye’de ve özellikle de İstanbul’da konuta talebin sürdüğünü söyleyen Çetinsaya, arsa maliyetleri nedeniyle dar gelirli vatandaşa konut üretiminde zorlandıklarını dile getirdi. Çetinsaya, “Bir arsanın satılabilir maliyeti Kayaşehir’de 2 bin TL. Buna 2 bin TL de inşaat maliyeti ekle, eder 4 bin TL. Biz de 4 bin 500 TL’ye satıyoruz. 500 TL’yi koymazsak biz geriye gideriz. Ancak devlet arsa üretir ve dar gelirliye konut üretmek şartıyla özel sektöre verirse ben Avrupa Konutları kalitesinde metrekaresi 2 bin 500 - 2 bin 800TL’ye konut satabilirim. Böyle bir modelle dar gelirliye konut sorunu çözülür. Dar gelirlinin konuta talebini TOKİ’nin kura ile yaptığı satışlarda görüyoruz. Bin eve 15-20 bin talep geliyor. Vatandaş ev almak için birbirini yiyor. Eskilerin ekmek sırası gibi sıra bekliyorlar. Burada bütün sebep arsa maliyetleri” diye konuştu.


ESKİ EVİN FİYATI DÜŞÜYOR

SON haftalarda süren ‘konut fiyatları düşüyor mu?’ tartışmasını da değerlendiren Çetinsaya, “İnşaat sektöründe maliyetler artıyor. Her yıl yüzde 10 oranında artış var. Hiç kimse ben maliyetimin altında satıyorum diyemez. Konut fiyatlarında düşüş var ama sıfır konutta değil. Eski konutların fiyatlarında düşüş var. Çünkü vatandaş evini satamıyor, o nedenle de fiyatı kırıyor. Eğer sıfır konutta bir düşme olursa o müteahhit yaşayamaz” dedi. 


Web: http://www.artasinsaat.com.tr/


Hürriyet 


Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2017'de “Avrupa Konutları” markalı 3 bin 23 yeni konut inşa edeceklerini kaydetti.



Yatırımlara ara vermeden devam edeceklerini belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2017 yılında yaklaşık 824 milyon dolar yatırım değerinde 5 proje inşa edeceklerini söyledi. Çetinsaya, “5 projemizin inşaatı devam ediyor. 5 yeni projeye de 2017'de başlayacağız. 10 projenin toplam arsası 714 bin metrekare. 5 şantiyede 6 bin çalışanımız var. Yeni projelerle birlikte çalışan sayımız da 10 bine yükselecek" dedi. 2017'de başlanacak 5 yeni projede toplam 3 bin 23 konut bulunuyor. Mevcut inşaatlarla birlikte ürertilen konut sayısı ise 6 bin 630.


2 BİN 500 TL'YE BU İŞ YAPILIR


Hedeflerinin herkesi ev sahibi yapmak olduğunu belirten Çetinsaya, “Biz şu anda ancak orta ve orta üstü grubu ev sahibi yapabiliyoruz. Çünkü arsa maliyetleri çok yüksek. Devlet arsa maliyetlerini düşürsün ben 2 bin 500 TL'ye ev satarım. Bizim için önemli olan arsa maliyeti. Bir arsanın satılabilir maliyeti Kayaşehir'de 2 bin TL. Buna 2 bin TL de inşaat maliyeti ekle, eder 4 bin TL. Biz de 4 bin 500 TL'ye satıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz devlet eğer arsa maliyetlerini düşürürse dar gelirliyi ev sahibi yapmak" diye konuştu.


Eski konutların fiyatları düşüyor


İnşaat sektöründe maliyelerin arttığını belirten Çetinsaya, "Her yıl yüzde 11 oranında artış var. Hiç kimse ben maliyetimin altında satıyorum diyemez. Konut fiyatları düşüyor şeklinde haberler çıkıyor. Konut fiyatlarında düşüş var ama sıfır konutta değil. Eski konutların fiyatlarında düşüş var. Çünkü vatandaş evini satamıyor o nedenle de düşürüyor fiyatları. Bu bize yansımıyor. Biz fiyattan ziyade katkı paylı vadeler yapıyoruz. Bunları yapmamız lazım, çeşitlendirmemiz lazım. Eğer sıfır konutta bir düşme olursa müteahhit yaşayamaz" ifadesinde bulundu. Çetinsaya, insanların parasını değerlendirebileceği güvenilebilir bir yer aradığını, konutun garanti bir gelir haline geldiğini de söyledi.


Piyasa normal


Kasım ve Aralık aylarında konut satışlarında durgunluk görüldüğünü fakat bunun da normal olduğunu belirten Çetinsaya, “15 Temmuz darbe girişimi sonrası Emlak Konut GYO'nun yaptığı kampanya ile Ağustos ve Eylül satışlarımız iyi gitti. Geçen yılı geçtik. Fakat Eylül sonrası satışlarda biraz durgunluk oldu ama bu her yıl böyle olur. Yıl sonuna doğru satışlar düşer. 2017 Mart ayı itibariyle satışlarımız tekrar canlanacaktır. Ama her şey Türkiye'nin ekonomisine bağlı" diye konuştu.


Yeni Şafak 


Haber Habertürk'te şöyle yer aldı


Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya, şirketin önümüzdeki yıl hedefleriyle ilgili bilgi verdi. 2017'de 5 projeye başlayacaklarım belirten Çetinsaya, "Bizim hedefimiz herkesi ev sahibi yapabilmek. Fakat İstanbul'da arsa maliyetleri çok yüksek olduğu için ancak orta ve üst gelir grubu için projeye yapabiliyoruz. Satılabilir bir arsanın maliyeti Kayaşehir'de 2 bin TL. Buna 2 bin TL de inşaat maliyeti ekle, eder 4 bin TL. Biz de 4 bin 500 TL'ye satıyoruz. Devlet, bedelsiz arsa verirse, ben metrekaresi 2 bin 500 TL'den Avrupa Konutları kalitesinde daire satarım. Bu görevi Toki ve Emlak Konut üstleniyor. Projeye 10 katı kadar, neredeyse binlerce talep oluyor. Vatandaş birbirini yiyiyor ev sahibi olmak için. Ekmek sırası gibi sıra bekliyorlar. Burada bütün sebep arsa maliyetleri. Bundan sonraki hedefimiz devlet eğer arsa maliyetlerini düşürürse dar gelirliyi ev sahibi yapmak" diye konuştu. 

3 BİN YENİ KONUT 

Artaş înşaat'm 2016'dan devam eden 5 projesi bulunuyor, önümüzdeki yıl 5 yeni projeyi hayata geçirecek şirket toplam 2.8 milyon metrekare inşaat alanında çalışmalarını sürdürecek. Projelerin toplam satılabilir alanı ise 1.5 milyon metrekareyi bulacak. 2016 ve 2017 yılında yaklaşık 6 bin 600 konut inşa edecek Artaş, 3 bin 23 konutun yapımına gelecek yıl başlayacak. Artaş'ın önümüzdek yıl Avrupa Konutları Yamanevler, Avrupa Konutları Arıcılar 1. etap, Avrupa Konutları Kale 2, Avrupa Konutları Kale 4-B, Avrupa Konutları Kale 4-C projelerini hayata geçirecek.


Habertürk


Haber Güneş'te şöyle yer aldı


2017’de sektörde 40’ıncı yılına girecek olan Artaş İnşaat, son 10 yılda inşa ettiği Avrupa Konutları markasına 5 yıldız proje daha ekleyecek. En az yüzde 35 prim yapması beklenen projelerin toplam değeri ise 1 milyar doları buluyor. 


İstanbul’un Topkapı, Halkalı, Ümraniye semtleri ile Kağıthane - Arıcılar mevkiinde yükselecek 3 bin konutla birlikte 2005’ten bugüne 20 bin aile Avrupa Konutları markasını tercih etmiş olacak. “10 projede 2 milyon 825 bin metrekare inşaat alanında çalışacağız’’ diyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, ‘’ 10 bin kişinin çalışacağı inşaatların satılabilir alanı 1 milyon 530 bin metrekareyi bulacak” dedi. 2016’daki zorlu günlere rağmen Türkiye’nin çok hızlı bir toparlanma sürecine girdiğine dikkat çeken Çetinsaya, 2017 yılında yapacaklarıyla ilgili sorularımızı cevaplandırdı. 

 

2017 yılı ajandanızda neler var? 

 

 Beş gayrimenkul projesinde çalışmalarımız devam ederken, Ümraniye, Halkalı, Topkapı ve Arıcılar’da toplam 3 bin 23 konutluk beş yeni projeyi hayata geçireceğiz. Böylece 10 projede 6 bin 631 konuta ulaşacağız.  2 milyon 825 bin metrekare inşaat alanda çalışacağız. Projelerin satılabilir alanı 1 milyon 530 bin metrekareyi bulacak. 


Yeni projeler nasıl konumlanacak?

 

Topkapı’da Avrupa Konutları Kale projemizde teslimleri yaptık, şimdi onun yanında Kale 2 projesini yapacağız. Projede 270 konut ve ticari birimler yer alacak. Hızla değerlenen Arıcılar bölgesinde ise 125 bin metrekare inşaat alanımız ve 384 konutumuz yer alacak. Halkalı’da ise Avrupa Konutları projenin B ve C etabını yapacağız. Bu projede 3 etapta 1.217 konut bulunacak. “Anadolu yakasındaki ikinci projemiz de Ümraniye’de Yamanevler markasıyla inşa edilecek ve 1.669 konut ile ofis ve ticari birimden oluşacak. Ataşehir'deki ofis projemiz de devam ediyor. 50 bin metrekare inşaatın içerisinde 30 bin metrekare ofis var. 35 katlı bir bina. Bütün olarak satmayı düşünüyoruz, görüşmelerimiz var. 


Vatandaşların sizden ucuz ev alma hayali var 


Konuta talebi sürüyor. Arsa maliyetleri nedeniyle dar gelirli vatandaşa konut üretiminde zorlanıyoruz. Bir arsanın satılabilir maliyeti Kayaşehir’de 2 bin TL. Buna 2 bin TL de inşaat maliyeti ekle, eder 4 bin lira. Biz de 4 bin 500 liraya satıyoruz. 500 lirayı eklemezsek biz geriye gideriz. Ancak devlet arsa üretir ve dar gelirliye konut üretmek şartıyla özel sektöre verirse, ben Avrupa Konutları kalitesinde metrekaresi 2 bin 500 - 2 bin 800 liraya konut satabilirim. Böyle bir modelle dar gelirliye konut sorunu çözülür. Dar gelirlinin konuta talebini TOKİ’nin kura ile yaptığı satışlarda görüyoruz. Bin eve 15-20 bin talep geliyor. Vatandaş ev almak için birbirini yiyor. Eskilerin ekmek sırası gibi sıra bekliyorlar. Burada bütün sebep arsa maliyetleridir.


Konut fiyatları düşüyor mu? 


İnşaat sektöründe maliyetler artıyor. Hiç kimse ben maliyetimin altında satıyorum diyemez. Konut fiyatlarında düşüş var ama sıfır konutta değil. Eski konutların fiyatlarında düşüş var. Çünkü vatandaş evini satamıyor, o nedenle de fiyatı kırıyor. Biz fiyattan ziyade katkı paylı vadeler yapıyoruz. Bunları yapmamız lazım, çeşitlendirmemiz lazım. Eğer sıfır konutta bir düşme olursa o müteahhit yaşayamaz.


2017’de konut alan yine kazanır mı? 


“Konut alıp da zarar ettim diyeni duymadım. Çünkü şimdi yapılan bütün konutlar vasıflı, nitelikli konutlar. Vatandaşlarımıza konut almalarını tavsiye ediyorum.  Biz sürekli satış argümanlarımızı çeşitlendiriyoruz. 

 

'Hedefimizi her zaman yakalarız' 

 

‘2017 yılında 2016 ekonomisinden daha iyi durumda olacağız’ temennisinde bulunan Süleyman Çetinsaya, ’’Satışlarda iyi durumdayız. Biz hedefimizi yakalarız. Her zaman yakalıyoruz. Tevecüh gösteren bir müşteri kitlemiz var. Biz takip eden yatırımcılarımız var. O konuda 2016 iyi geçti ama biz daha iyi olmasını arzu ediyoruz” dedi. 

 

İŞTE AVRUPA KONUTLARININ YENİ ADRESLERİ  

 

Avrupa Konutları Yamanevler – ÜMRANİYE – 1669 konut 

Avrupa Konutları Kale – TOPKAPI – 270 konut 

Avrupa Konutları Arıcılar – KAĞITHANE -384 konut 

Avrupa Konutları Atakent 4 B – HALKALI – 430 konut 

Avrupa Konutları Ataknet 4 C – HALKALI – 270 konut 

 

Hem teslim hem inşaat yılı 


 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya da Ataköy projesini teslim ettiklerini belirterek, ‘’İnşaatı devam eden Avrupa Konutları markasıyla Başakşehir projesi. 951 daire ve sınırlı sayıda ticari alan var. Vadistanbul var. AVM'miz nisandaaçılacak Park etabımız 2017'de müşterileriyle buluşacak ve  başlayan ve bitenlerle konut pörtföyü 6 bin adedi geçer”  dedi.


Güneş


Geri Dön