09 / 05 / 2024

Artaş İnşaat'tan Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisine yeni proje! Dev proje için imzalar atıldı!

Artaş İnşaat'tan Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisine yeni proje! Dev proje için imzalar atıldı!

Artaş İnşaat, EİS Eczacıbaşı'nın mülkiyetindeki Ayazağa arazisinde yeni bir proje hayata geçirecek. Proje için Artaş İnşaat ile EİS Eczacıbaşı arasında arsa payı karşılığı hasılat paylaşımı ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...



EİS Eczacıbaşı'nın, İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, K. Ayazağa Mahallesi, 2 pafta-36, 41, 398, 399, 400, 401, 403 parsellerdeki taşınmazlarda, gerekli imar ve yasal süreçlerin tamamlanmasına bağlı şekilde hasılat paylaşımı esasına dayalı bir gayrimenkul projesi geliştirilmesi için Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Artaş"/"Yüklenici") ile müzakerelere başlandığını 15 Şubat tarihinde duyurmuştu.

EİS Eczacıbaşı'nın Ayazağa gayrimenkulünün büyüklüğü 75 bin 370 metrekare olarak açıklandı. Yapılan açıklamada, söz konusu gayrimenkulde, İmar Kanunu'nun 18. madde uygulaması, imar planı ve yürürlükteki imar planı gereği alınacak inşaat yapı ruhsatı süreçleri dahil olacak şekilde, proje yapılmasına ilişkin sözleşmede öngörülen tüm yasal süreç ve koşulların tamamlanmasına bağlı olarak Artaş ile bugün Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'ne imza atıldığı belirtildi. 

Artaş İnşaat tan Eczacıbaşı nın Ayazağa arazisine yeni proje! Dev proje için imzalar atıldı!

Artaş İnşaat Ayazağa projesinde, tüm proje süreçlerinin yürütülmesinden, gerekli izin ve ruhsatların alınmasından sorumlu olacak ve bağımsız bölümleri tüm inşaat, pazarlama, satış ve ilgili diğer giderleri üstlenerek üçüncü kişilere satmak amacıyla geliştirecek. 

Ayazağa projesi kapsamında, hasılat paylaşım oranı Eczacıbaşı için yüzde 47, Artaş İnşaat için de yüzde 53 şeklinde belirlendi. 

Eczabaşı'nın arsasında hayata geçirilecek projenin satılabilir alanı 115 bin metrekare olarak açıklandı. Söz konusu projenin yüzde 60-65'İ konut, yüzde 35-40'ı ticari alan olacak. Projeden 460 milyon dolarlık hasılat elde edilmesi bekleniyor. 

Artaş İnşaat'ın Eczacıbaşı'nın Ayazağa arazisinde inşa edeceği projenin 3 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

İş GYO, Artaş ile masaya oturdu! Profilo AVM için imzalar atıldı!

Avrupa Konutları Ata satışa çıktı! Artaş'tan Küçükçekmece'ye 413 konutluk yeni proje!

Avrupa Residence Yamanevler satışta! Artaş'tan Ümraniye'ye tam 343 konutluk yeni proje!

 


Geri Dön