06 / 05 / 2024

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

Kahramanmaraş’ta 10 ili birden vuran deprem, bir an önce önlem alınması gerektiğini tekrar yüzlere çarparken,  hükümet kanadından da yeni önlemler geliyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, alınacak önlemleri tek tek açıkladı. Bundan sonra bir devir kapanıyor. İşte detaylar…



EN DOĞRU ZEMİN TESPİT EDİLİYOR

Deprem konutlarının yapımına 11 ilde eş zamanlı olarak başlanacağını anlatan Kurum, “Bakanlığımız etap etap, TOKİ’mizin inşaat koordinasyonunda tüm birimlerimiz aracılığıyla,  Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzle, Emlak Konutumuzla beraber 11 ilimizde olacağız. Ve 11 ilimizde eş zamanlı inşaat sürecini, hasar tespitlerinin tamamlanmasını takip edecek şekilde yürütüyor olacağız. Söz konusu illerimizde de şehirlerimizin büyük dönüşüm sürecini de inşallah başlatmış oluyoruz.  Yapılacak konutlar için bir kez daha ifade etmek gerekirse, en doğru zemini seçmeye çalışıyoruz. Zeminde detaylı zemin etüt raporları hazırlamak, mikro bölgeleme çalışmaları yapmak gibi çalışmalar yapılıyor” diye konuştu.

 

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

“KAT SAYILARINI DÜŞÜRECEĞİZ”

Bölgede hem eski hem yeni yerleşim alanlarının depremsellik haritasını çıkarttıklarını ve detaylı zemin etütlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Murat Kurum,  teknik olarak mikro-bölgeleme adı verilen çalışmayı yaptıklarını bildirdi.

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

 TOKİ  tarafından hayata geçirilen tüm inşaatlar öncesinde mikro-bölgeleme çalışmasının yapıldığını vurgulayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, şunları söyledi:

“ Bugün milyonlarca kardeşimiz, bu şekilde inşa edilmiş güvenli alanlarda hayat sürüyor. Asrın felaketini yaşadığımız tüm kentlerimizde deprem sonrası yeni fay kırıkları meydana geldiği için halihazırdaki mikro-bölgeleme etüt raporlarını baştan aşağı tekrar inceliyoruz. Yapılan incelemelerin ardından çıkacak sonuçlara göre; gerekirse imar planlarında değişiklik yapacağız ve kat sayılarını düşüreceğiz.

Ayrıca yapılaşma yoğunluğunu azaltacağız ve yerleşime yasak alanları tespit edeceğiz. Evlerimizi inşa edene kadar hiçbir vatandaşımızı mağdur bırakmayacağız. Kira yardımı, eşya, taşınma gibi tüm yardımları yapacağız. Konteyner kentlerde için de, burada kalmak isteyen vatandaşlarımız için altyapı çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Maddi-manevi vatandaşımızın tüm ihtiyaçlarını devletimizin tüm olanaklarıyla karşılayacağız.”

‘Dolar mı, altın mı?’ diye düşünenlere yanıt uzmanından geldi! Sadece 15 günde bu kadar yükselecek!

TMO’dan ayçiçek yağında şok indirim! Tam 50 liranız cepte kalıyor! 17 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Tarım Kredi’de tam yağlı beyaz peynir 79,90, tam yağlı kaşar peyniri 99,90 TL! 16 Şubat  2023 Fiyat Listesi

Emekliler, sevinçten uykunuz kaçacak! Bayram ikramiyesine okkalı zam yolda! Kaç TL oluyor?


Geri Dön