04 / 07 / 2024

Artık bir eviniz olabilir! Ev hayali kuranlara 180 ay vadeli konut kredisi imkanı! Şartlar tek tek açıklandı!

Artık bir eviniz olabilir! Ev hayali kuranlara 180 ay vadeli konut kredisi imkanı! Şartlar tek tek açıklandı!

Ev alma hayalini pek çok kişi kurar. Başınızı sokacağınız eve sahip olabilirsiniz. İşte 180 ay vadeli konut kredisi imkanı!



YENİ EVİM KAMPANYASI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile beraber Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışması ile ortaya çıkan “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” kampanyası, 81 ilde, ilk kez ev sahibi olacakların orta gelirli kişiler için konut ve finans sektörü, devlet desteği ile bir araya getirdi.

İlk evini alacaklara piyasa şartlarına bağlı olarak çok daha uygun vade yapısı, ilk 3 sene devlet katkısı ile ödeme rahatlığı aynı evde ikamet eden kişilerin geliri ile uyumlu ödeme imkanları ile huzurlu ve güvenli yuvalarına hemen kavuşuyor.

VAKIFBANK YENİ EVİM KONUT KREDİSİ DETAYLARI!

  • Bankamız ile anlaşmalı yüklenicilerin sattığı sadece sıfır konutlar için geçerlidir.
  • Aylık yüzde 0,69’dan başlayan faiz oranları ve 180 ay vade ile kullanılabilir.
  • Yükleniciden, beyan edilen konut satış tutarının yüzde 5’i kredi için taksit katkısı olarak peşin alınacak.
  • İlk 3 yıl vadede yüklenici katkısı düştükten sonra kalan taksit tutarı hane gelirinin yüzde 30’undan fazla ise yüzde 30’unu geçen bölümü kadar hazine katkısı sağlanacaktır.
  • Proje bedelinin yüzde 10'u peşin alınacaktır.
  • Projeye dair diğer detaylar ise, Hazine taksit katkısının, destek dönemi bittiğinde, kredi vadesinin son 8 yıl içinde taksitlere ekleme yapılarak, geri alım işlemi yapılacaktır.
  • Yüzde 5 konut üreticisi firmadan proje bedeline bakılarak, yüzde 5'i kredinin ilk yılı için taksit katkısı olarak peşin olarak alımı yapılacak.

KREDİ TUTARLARI NELERDİR?

2 Milyon TL'ye Kadar; FAİZ ORANI: 0,69

2 ile 4 Milyon TL Arası; FAİZ ORANI: 0,79

4 ile 5 Milyon TL Arası; FAİZ ORANI: 0,99


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön