Kira

Artık kira sözleşmeleri e-Devlet'ten yapılacak! Çalışmalar tamamlandı: İki aşamada uygulanacak! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenilir şekilde hazırlanmasına ilişkin hizmetle ilgili çalışmaları tamamladı. İşte ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren o yeni düzenleme...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenilir şekilde hazırlanmasına ilişkin reform niteliğine sahip hizmet ile ilgili çalışmaları tamamladı. Konu ile ilgili  edinilen bilgilere göre, Bakanlık birimleri, e-Devlet Kapısı üzerinden verilecek kira sözleşmesi işlemleri ile ilgili hazırlıklarını bitirdi. 

Bu sözleşmelerin e-Devlet üzerinden düzenlenmesi ile ilgili söz konusu çalışma, vatandaşların bu yöndeki uyuşmazlıkların çözülmesine ilişkin taleplerinin ardından başlatıldı.

GAYRİMENKUL SAHİPLERİNİ İLGİLENDİREN İKİ AŞAMA

Reform niteliğindeki çalışma kapsamında Bakanlığa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden de destek geldi. 

Bakanlık çalışmasına göre, bu hizmet e-Devlet Kapısı üzerinden "Kira Sözleşmesi İşlemleri" başlığıyla verilecek ve iki aşamalı şekilde hayata geçirilecek. 

Kısa sürede vatandaşların erişimine açılacak ilk aşamada, gayrimenkul sahibi gerçek kişi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden hazırlanacak sözleşme, kiracı tarafından da yine e-Devlet üzerinden onaylanacak. 

Hizmetin ikinci aşaması da sene sonuna kadar kullanıma sunulacak. Bu şekilde  emlak danışmanları ve yetki verilen kişiler, sözleşme hazırlayarak gayrimenkul ahibi ve kiracının onayına sunabilecek.

Hizmetle kira sözleşmeleri, zaman damgalı "barkodlu belge" olarak yapılacak ve belge doğrulama işlemi de gerçekleştirilebilecek. 

 

TÜRKİYE GAYRİMENKUL DEĞER HARİTASI İÇİN VERİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve bu hizmetin bütün kesimler için fayda sağlayacağının altını çizdi ve şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı'yla kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, zaman ve belge maliyeti bulunmadan hızlı, kolay ve güvenilir şekilde gerçekleştirebilecek. Uygulama, vatandaşların güvenilir bir devlet platformunda sözleşme hazırlamasına fırsat sunacak. Vatandaşlarımız kurumlara kira sözleşmelerini iletme yükünden de kurtulmuş olacak. Bürokrasi daha da azalacak. Ayrıca, Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası'nın oluşturulması için veri temin edilecek."

Atıl araziler 6 içinde tespit edilecek: Devlet, arazi sahiplerine kira ödeyecek!

Depozito bedeli kiradan düşülebilir mi? Yargıtay ne diyor? 

Emekli maaşlarına 15 bin TL'lik ek ödeme müjdesi! Garanti BBVA emekli promosyonunu duyurdu! Bu ayın son gününe kadar...