01 / 05 / 2024

Artık tarım arazilerine yatırım yapan çok kazanacak!

Artık tarım arazilerine yatırım yapan çok kazanacak!

1 dönümü/1.000 metrekareyi, seçeceğiniz yere ve konusuna göre 5 bin TL/7 bin TL ya da 10 bin TL’den başlayan fiyatlarla alabiliyorsunuz. Yatırım Türk grubu, alım yapacak yatırımcıya kılavuz olmak üzere çalışıyor…



Eskişehir, Tarım Bakanlığı tarafından geleceğin endüstriyel tarım ve hayvancılık merkezi, Sanayi Bakanlığı tarafından da geleceğin sanayi merkezi olarak planlanmıştır. Devletin tüm bu kalkınma planlarının merkezinde Eskişehir’in Mahmudiye, Çifteler ve Sivrihisar ilçelerinin verimli toprakları yani tarihi Frig ovası bulunuyor.

Arazi yatırımlarında ise büyük kazançlar, gelişme gösteren bölgelerde doğru zamanda yapılan yatırımlarla elde edilebiliyor. Çünkü Devletin teşvik programı çerçevesinde, tarım ve hayvanlık yatırımlarında %90’lara varan teşvikler verilmektedir. Günümüzde ülkemizde ortaya çıkan tarımsal ürün ve hayvansal gıda açığını karşılamaya yönelik devlet destekli ve planlı tarım ve hayvancılık yatırımları için doğru zaman. Doğru bölge ise Eskişehir Frig ovası olarak ön plana çıkıyor.

TARIM ARAZİLERİ

Devlet tarım arazilerinin sulama sistemlerini kurdu; yer altından sulama hatları, elektrikli pompalar ve elektrik hatları hepsi tamamlandı. Kuru tarımdan sulu tarıma geçen arazi alanı %70, verimlilik ise %600 artmıştır. Türkiye’nin en büyük düz arazilerinde, Türkiye’nin en büyük endüstriyel  tarımı yapılmaya başlanmıştır.

HAYVANCILIK

Geniş ovalarda büyük ve küçük baş hayvancılık tesisleri açılmaya başlanmıştır. Devlet 450.000.000 TL teşvik sağlamıştır. Hayvan gübresinden kendi elektriğini üreten tesisler Eskişehir’in ekonomisine büyük destek sağlamaktadır.

MEYVECİLİK

Büyük gıda şirketleri tarafından endüstriyel elma, kiraz, armut, ceviz, badem yatırımları gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Tamamen endüstriyel olarak damla sulama sistemleri ile verimli üretim gerçekleştirilen araziler ülkemizin gıda ihtiyacını karşılayacaktır.

SERACILIK

Topraksız tarıma uygun, planlı ve profesyonel serakentler kurulmaya başlanmıştır.  Tarım ilacı kullanmadan sera ortamında dönümünde yılda 80 ton domates yetiştirilen sera yatırımları  dünyaya yapacağımız tarım ürünleri ihracatına büyük destek verecektir. 75 °C ‘de çıkan Jeotermal yer altı suları seracılık için çok büyük fırsat sunmaktadır.

SANAYİ

Çifteler ilçesinde 2264 dönüm arazi sanayi imarına açılmak üzere resmi olarak işlemler başlamış ve 25.000’lik planlar hazırlanmış, 5.000’lik planlar Büyükşehir Belediyesi’nde onaylanmak üzeredir.

Madencilik, seramik, savunma sanayi, havacılık, gıda endüstrilerinin yanında yeni sanayi yatırımlarına da imkân sağlayacaktır. Çin İpek Yolu / Ticaret Yolu’nun Kars, Ankara, Eskişehir üzerinden İstanbul ve Avrupa’ya ulaştıracak tren hattı Eskişehir’de sanayi, depolama ve lojistik sahaları ile büyük gelişme gösterecektir. Bugün bu bölgede araziler 20-30 TL/m2 fiyatları ile civarında büyük fırsat sunmaktadır.

OTOYOL

Eskişehir’de planlanan sanayi, tarım, hayvancılık yatırımları ile gerçekleştirilecek ürünler, Ankara-Eskişehir-İstanbul, Eskişehir-Konya ve yeni planlanan Ankara-İzmir otoyolu ile yurt içi ve yurt dışı pazarlara ulaştırılacaktır. 2020’de başlayacak ve 2023’te tamamlanacak Ankara-İzmir otoyolu Eskişehir/Sivrihisar bölgesinden geçmekte ve arazi yatırımları için büyük fırsatlar sunmaktadır. Bölgede yer alan araziler 5-10 TL/m2 fiyatları ile büyük fırsat sunmaktadır.

YATIRIM TÜRK

Öncelikle Avrupa’daki Türk’lere konut ve gayrimenkul geliştirmek üzere kurulan Yatırım Türk, yeni ekonominin tüm argümanlarını kullanarak elindeki gayrimenkullerin satış ve pazarlamasını yönetiyor. Sadece 5.000 TL/1 dönüm ile başlayabileceğiniz yatırım planlamanızda 5.000 dönüm ve katlarında da yerler yatırımcılar için çalışılabiliyor. Üstelik arazinizi isterseniz nakit, isterseniz ev/araba takası ile hatta isterseniz bitcoin ile bile ödeyebilirsiniz. Yatırım Türk yeni ekonominin tüm yatırım araçlarını tarıma yatırım yapmak isteyenlere sağlıyor. Hemen tapu devri ile  hiçbir risk taşımadan Türkiye’nin geleceğine yatırım yapma imkanı sağlıyor.

Yatırım Türk; 22 yıldır faaliyet gösteren Crezone İletişim ve Danışmanlık’ın bünyesinde kurulmuş. İşin başında olan profesyoneller, 10 yıldır öncelikle İstanbul ve Bursa’da geliştirdiği gayrimenkullerin satış yönetimine, son 3 yıldır Eskişehir’in gelecek vizyonu fırsatlarını da eklemiş durumda.

“Türkiye’nin geleceğine doğru yatırım” sloganı ile yola çıkan Yatırım Türk grubu önümüzdeki dönemin en doğru ve karlı yatırımının sadece tarıma olması gerektiğine inanıyor. Bu çerçevede tümiş planlarında en yoğun çalışmayı da Eskişehir Frig Ovası üzerine yoğunlaştırmış durumda.

Özet olarak, Eskişehir tüm bu fırsatları ve konjonktürel fırsat avantaları ile akıllı yatırımcıların ilgisini kısa zamanda çekmiş durumda. Tarımda ve hayvancılıkta sunduğu fiyat avantajı ve devlet teşviki ile, modern seracılıkta yakaladığı üretim gücü ile, sanayide gösterdiği hızlı gelişme potansiyeli, turizmde ve üniversitede yakaladığı yoğun ilgi ile hızla modernleşen geleceğin kentlerinden biri olacak. Tüm bu fırsatları doğru fiyat avantajı ve akıllı yatırıma çevirmek için henüz zamanınız var. Doğru adres ise www.yatirimturk.de

Tarım arazileri nasıl imara açılır?


Geri Dön