28 / 04 / 2024

Artık tek tek alınca bile pahalıya geliyor! Vatandaş ne yapacağını şaşırdı!

Artık tek tek alınca bile pahalıya geliyor! Vatandaş ne yapacağını şaşırdı!

Hayat pahalılığı nedeniyle kilogramla alışveriş yapamayan insanlar pazara ve markete gittiklerinde ürünleri tane ile almaya başladı. Fakat ürünler tek tek alınınca bile oldukça pahalıya geliyor.




Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı insanları kara kara düşündürüyor. 10 Ocak 2022 tarihinde satın alınan 16 adet ürüne toplamda 58.23 lira harcanıyorken, tam 14 ay sonra aynı yerden yapılan alışverişe bu sefer 159.20 lira ödeniyor. Bu hesaba göre bütçesine uysun diye tane ile alışveriş yapan insanların cebinden çıkan para bir senede katlanmış oldu.

Artık tek tek alınca bile pahalıya geliyor! Vatandaş ne yapacağını şaşırdı!

ÜRÜNLERE ZAM GELDİ

Her geçen yıl zirve yapan hayat pahalılığı, insanların kiloyla aldıkları meyve-sebzeleri gramla hatta taneyle almalarına sebep oluyor. 10 Ocak 2022 tarihinde İstanbul Şişli'de yapılan bir alışverişte, taneyle ve gramla alınan 16 adet gıda ürününe toplamda 58.23 lira harcanıyorken, aradan geçen 14 ayın sonunda, yani 10 Mart 2023'te yine aynı yerlerden aynı ürünler alındığında bu sefer 159.20 lira ödeniyor. Yani geçen yıla oranla vatandaşın cebinde yüzde 173 daha fazla para çıkıyor. Ürünler arasında en büyük fiyat farkı kuzu kemiği, peynir, nar ve portakalda gerçekleşti.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön