17 / 09 / 2024

Arzu Şenol, İzmir'de kostüm dükkanı açtı!

Arzu Şenol, İzmir'de kostüm dükkanı açtı!

İzmir’in Girişimci Kadınları projesinden faydalanan Arzu Şenol, anaokulları için kostümler dikecek




İzmir Valiliği ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile  İzmir  Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) ortaklaşa yürüttüğü "İzmir'in Girişimci Kadınları" projesi kapsamında "Zeytin Kostüm" adlı işyeri törenle açıldı. İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında eğitim alan kadınlardan Arzu Şenol, anaokulları ve şirketlerin kostüm taleplerini, tiyatroların ise dekorlarını karşılayacak.

CESARET VERDİLER
Yeşilyurt Refet Bele Mahallesi'ndeki açılışa Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, EBSO Yönetim Kurulu üyesi Berkay Eskinazi, İZSİAD Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Betül Elmasoğlu ile çok sayıda kadın katıldı.
Törende konuşan Arzu Şenol, bu işe hobi amaçlı el kuklaları yaparak başladığını, daha sonra "İzmir'in Girişimci Kadınları" projesine dahil olduğunu ifade etti.
Proje kapsamında aldığı eğitimle, işyeri açma konusunda yüreklendiğini belirten Şenol, "Ulusal boyutta değişik yarışmalara katılarak birincilik ödülleri elde ettim. En son Derya Baykal'ın TV programında gerçekleştirilen saç aksesuvarı yarışmasında alüminyum şofben borusundan yaptığım saç aksesuvarıyla birinci olmuştum. Sihirli Eller Yarışması'nda da tasarladığım saç aksesuvarı ile en iyi tasarım ödülünü almıştım" dedi.

İlk hedefi ihracat
Arzu Şenol, "Ekibi büyütüp, sipariş peşinde koşacağım. Amacım ihracata yönelik üretim yapmak. Emeklerimini karşılığını aldım, bunun mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu. Proje Koordinatörü Berkay Eskinazi de kadınların, projenin amacına uygun işyeri açmalarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Proje kapsamında ikinci işyeri Zeytin Kostüm oldu. Projenin sürdürülebilir hale gelmesini istiyoruz ve kadınlarımızı destekliyoruz."
Yeniasır-Şirvan Bektaş


Geri Dön