01 / 05 / 2024

As Yapı ve Nar Yatırım ortaklığı tarihi binalara hayat veriyor!

As Yapı ve Nar Yatırım ortaklığı tarihi binalara hayat veriyor!

As Yapı ve Nar Yatırım ortaklığı 2006'dan bu yana İstanbul'da tarihi binaları restore edip, otele dönüştürüp onlara yeniden hayat veriyor. Firmalar, Galata, Sirkeci, Sultanhamam'da 20'ye yakın projede renovasyon gerçekleştirdi...



As Yapı ve Nar Yatırım ortaklığı 2006'dan bu yana İstanbul'da tarihi binaları restore edip, otele dönüştürüp onlara yeniden hayat veriyor. Galata, Sirkeci, Sultanhamam'da 20'ye yakın projede renovasyon gerçekleştiren iki şirket, şimdiye kadar 50'nin üzerinde otelin inşaat ve restorasyon çalışmalarını yürüttü. As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, tarihi binaların yeterince korunmadığını söylüyor. 


İnşaat sektörüne tarihi binaları restore edip otele dönüştürerek giren Nar Yatırım ve As Yapı ortaklığı, 2006 yılından bu yana özellikle Sirkeci'deki oteller caddesinde 15 binayı ıenove ederek otele dönüştürdü. 


İstanbul'un kültürel mozaiğine yüzyıllarca ev sahipliği yapmış, 19. ve 20. Yüzyılın mimari dokusunu taşıyan Galata, Sirkeci, Sultanhamam bölgelerinde 7 yıllık birliktelik Nar Yatırım ve As Yapı 2006 yılından bu yana İstanbul genelinde pek çok projede birlikte çalıştı. 


İki şirket, İstanbul'un kültürel mozaiğine yüzyıllarca ev sahipliği yapmış, 19. ve 20. yüzyılın mimari dokusunu taşıyan Galata, Sirkeci, Sultanhamam bölgelerinde 20'ye yakın projede renovasyon gerçekleştirdi. Bu yapılarda bölgenin mimari karakteristiğinin ve romantik elementlerinin korunmasına özen gösterdiler. 

Hayata geçirdikleri renovasyon projeleriyle İstanbul turizmine bin 850 oda kazandıran Nar Yatırım ve As Yapı birlikteliği, İstanbul'un yeni siluetine, 21. yüzyılın modern, estetik ve fonksiyonel yapılarının kazandırılmasını da amaçlıyor. Bu doğrultuda da Maslak ve Feriköy gibi değerli lokasyonlarda kentsel dönüşüm çalışmalarına başladılar. 

Son geliştirilen projeleri olan BeyoğluLook ise, İstanbul'un kalbinde Piyalepaşa Bulvarı'nda yeni bir ofis/stüdyo konsepti ile dikkat çekiyor. 

20'ye yakın projede renovasyon gerçekleştiren iki şirket, bu yapılarda bölgenin mimari karakteristiğinin ve romantik elementlerinin korunmasına özen gösterdi. Gerçekleştirdiği renovasyon projeleriyle modern fonksiyonlar ilave edilerek İstanbul turizmine bin 850 oda kazandıran Nar Yaurım ve As Yapı birlikteliği, kenün yeni siluetine, 21. yüzyılın modern, estetik ve fonksiyonel yapılarının kazandırılmasını amaçlıyor. As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, bu amaç doğrul tuşunda BeyoğluLook gibi yeni projeler geliştirip kentsel dönüşüm çalışmaları da yapmaya başladıklarını söylüyor. 

Sert, sorularımıza şu yanıtları veriyor: Şimdiye kadar kaç bina restore ettiniz, restorasyon işleri hala sürüyor mu? Şu ana kadar kaç butik otel projesine imza attınız, bunlar hangileri, yeni projeler, yürüyen projeleriniz neler? 

Bugüne kadar 50'nin üzerinde otelin inşaat ve restorasyonunu yürüttük. İstanbul'un çeşidi merkezlerinde 10 ile 80 odalı oteller yaük. Bugün Nar Yatırım ile birlikte Galata'daki 121 yıllık Barnathan Apartmanı'nı beş yıldızlı 100 odalı otele dönüştürüyoruz. 

Türkiye'de tarihi binalar sizce yeterince korunuyor mu? Sizce neler yapılmalı? 

Tarihi binaların yeterince korunmadığını düşünüyorum. Bu konuda ciddi kararların hızla alınması gerekiyor. Tarihi binaların bir an önce restore ve renove edilmesi gerekiyor. 

Kentsel dönüşüm çalışmalarınızı, var olan ve planlanan projelerinizi anlatır mısınız? 


İstanbul'da iki farklı noktada kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz. 20 bin metrekare satılabilir alana sahip olan Maslak'taki kentsel dönüşüm projemizde 54 kat maliki ile anlaşük ve stüdyo - ofis projesi olarak hayata geçecek. Mart 2014'te satışa çıkarmayı planlıyoruz. Feriköy'deki 152 kat kat maliki ile anlaşarak projelendirdiğimiz konut projemizde ise 190 konut yer alacak ve Haziran 2014'te saüşa çıkacak. 

Kentsel dönüşümde sizce nereler ön plana çıkacak? 

İstanbul dışında hangi kentlerle ilgileniyorsunuz? 

As Yapı olarak çok büyük projeler yapmaktan kaçınıyoruz. Kontrolünü daha kolay sağlayabileceğimiz ve hızla tamamlayabileceğimiz işler yapmayı tercih ediyoruz. İstanbul'da daha yapacağımız pek çok iş var. Şimdilik Anadolu'ya açılmayı planlamıyoruz. 

Beyoğlu dışında başka nerelerde ofis projesi planlıyorsunuz? 

Şu an 41 ayrı şantiyede devam eden projelerimiz var. BeyoğluLook projesinde sonra ikinci bir stüdyoofıs projesini Maslak'ta gerçekleştireceğiz. 

BeyoğluLook projenizden biraz bahsedebilir misiniz? 

BeyoğluLook, İstanbul'un kalbinde Piyalepaşa Bulvan'nda yeni bir ofıs/stiıdyo konsepti. İstanbul'un kalbi Beyoğlu'nun dokusunu, enerjisini, dinamiğini ve dönüşümünü bir araya getiren projemiz, İstanbullann hayalindeki iş ve yaşam platformunu birlikte sunuyor. Bu proje de Nar Yatırım ve As Yapı işbirliğinde 110 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçiyor. 40 m2'den 1000 m2'ye kadar alternatifleri bulunan ofis ve studio alanlara sahip. Toplam inşaat alanı 16 bin 500 metrekare olan proje, 4 kat yer alü, zemin ve 5 kat yer üstü + çatı katından oluşuyor. 55 stüdyo ve 40 tane 1+1 olmak üzere 95 ofis ve 19 mağazadan meydana gelen projede toplam 114 bağımsız bölüm yer alıyor. 

Yaşamak ve çalışmak için merkezde olmayı tercih edenlere hitap eden projemizi Mart 2015'te tamamlamayı planlıyoruz. 

Bölgenin en büyük bulvarı olan Piyalepaşa Bulvarı'nın girişinde, iş odaklı proje konseptlerinin doğmasına öncülük ediyoruz. Bu bölge; ofis ve otel projeleri ile çok yakın zamanda iş hayatının yeni merkezi olmaya aday. Ticaretin yanı sıra İstanbul'un geçmişine damgasını vuran en önemli mekanlara yakın ve sosyal hayaün kalbinde yer alan Beyoğlulook'un, hızla değerlenen bu bölgede yaünm değeri yüksek bir proje olacağı beklentisindeyiz." Beykoz aşığı olduğunuz söyleniyor. Beykoz sevginiz nereden geliyor? 

1997 yılından bu yana eşim, çocuklarım, anne ve babamla ile birlikte Beykoz'da yaşıyoruz. Beykoz'da yaşamak her gün yemyeşil bir masalda uyanmak gibi bizim için. Beykoz aşığı bir aileyiz. Yemyeşil doğası ile İstanbul'un kurtarılmış bölgesi gibi Beykoz. Beykoz doğası ve havası kadar zemin etüdü değerlendirmeleri bakımından da İstanbul'un en iyi bölgelerinden biri. 

Beykoz'un hak ettiği ilgiyi görmesine, daha çok ziyaret edilmesine katkı sağlayabilmek için elimden geleni yapıyorum. 


EKONOMİST


Geri Dön