12 / 05 / 2024

ASCE GYO Kurucusu Abdulkadir Konukoğlu: İnşaata hobi gibi girdik, Allah ‘yürü ya kulum’ dedi! 

ASCE GYO Kurucusu Abdulkadir Konukoğlu: İnşaata hobi gibi girdik, Allah ‘yürü ya kulum’ dedi! 

ASCE GYO Kurucusu Abdulkadir Konukoğlu, inşaat sektöründeki projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şirketin portföy bilgisini veren Konukoğlu, Başakşehir'deki projenin inşaatının yakında başlayacağını söyledi. 



Ekonomimcom köşe yazarı Vahap Munyar, söz konusu yazısında Abdulkadir Konukoğlu, ASCE GYO’nun hisselerinin yüzde 25’inin halka arzı dolayısıyla İstanbul’da bir sohbet toplantısı gerçekleştirdiğini belirtti ve Konukoğlu'nun inşaat sektörüne hobi yaklaşımıyla girdiğini söylediğine dikkat çekti. 

Konukoğlu, inşaat işleri ile ilgili açıklamasında "Çalıştıkça Allah “Yürü ya kulum” dedi, ASCE’yi büyüttük. Hayır, hasenat yaparsan, zekatını verirsen, kazandığını paylaşırsan Allah bire karşılık 40 veriyor" ifadelerini kullandı ve babasının “İşin hilesi dürüstlüktür” dediğini, kendilerinin de onun yolundan ayrılmadıklarını vurguladı. 

ASCE GYO Kurucusu Abdulkadir Konukoğlu: İnşaata hobi gibi girdik, Allah ‘yürü ya kulum’ dedi! 

Abdulkadir Konukoğlu, inşaat sektöründeki deneyimi ile ilgili "anko Holding’te 1970’lerden bu yana fabrika binaları, baraj, AVM, hastane, okul, cami dahil yürütücüsü veya denetimini yaptığımız inşaatlardan deneyim sahibiydik. 2010’da kurduğumuz ASCE ile konuta da girdik. 10 yıl önce Gaziantep’te lüks site yaptık" açıklamasında bulundu. 

Gaziantep’in yanı sıra Ankara, İstanbul ve Sakarya’daki arsa yatırımlarını da değerlendirmek amacıyla çalışmalara başladıklarının altını çizen Konukoğlu, "ASCE’yi bu yıl GYO’ya dönüştürdük. ASCE GYO’yu kurumsallaştırmak için halka açıyoruz. ASCE’nin de Sanko gibi uzun ömürlü olmasını hedefliyorum" dedi ve ilk 10'da yükselmesini istediğine dikkat çekti. 

ASCE GYO’nun halka arzında 27-28 Temmuz 2023 tarihlerinde talep toplanacağına, 3 Ağustos’ta da Borsa İstanbul’da hisselerin işlem görmeye başlayacağına vurgu yapan Konukoğlu, "ASCE GYO’ya yüzlerce ortak geliyor. Harcanan her kuruşa dikkat etmek gerekiyor" diye konuştu. 

ASCE GYO Kurucusu Abdulkadir Konukoğlu: İnşaata hobi gibi girdik, Allah ‘yürü ya kulum’ dedi! 

Abdulkadir Konukoğlu, 2010 yılında kurduğu ve hakim ortağı olduğu ASCE GYO’da 6.5 milyar liralık özkaynak ve 9 milyar TL'lik portföye erişti. 

ASCE GYO, halka arzla kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atarken, hisselerin yüzde 25’iyle 2.1 milyar TL'lik kaynak sağlanacak. 

Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve kendisinin Sanko Holding’te daha çok finans işlerine baktığını, Abdulkadir Konukoğlu Holding ve ASCE GYO’da bir görevi olmadığını dile getirdi. 

Babasının ASCE GYO’ya ve inşaat projelerine yoğun mesai harcadığının altını çizen Cengiz Konukoğlu, "Cumartesi günleri bile işinin başında oluyor" diye konuştu. 

ASCE GYO Kurucusu ve Hakim Ortağı Abdulkadir Konukoğlu, portföylerindeki arsaları da tek tek açıkladı. İşte o arsalar: 

- Gaziantep’te 1 milyon 75 bin metrekare

- İstanbul Başakşehir’de 107 bin 369 metrekare

-  Ankara  Sincan’da 45 bin 124 metrekare

- Sakarya Hendek’te 42 bin 972 metrekare

Başakşehir’deki proje kapsamında da çalışmaların son aşamaya geldiğine dikkat çeken Abdulkadir Konukoğlu, "Başakşehir’deki projemizin inşaatı yakında başlayabilir" diyerek açıklamasını tamamladı. 

ASCE GYO 27-28 Temmuz'da halka arz ediliyor! Halka arz pay fiyatı 12,60 lira! 

Borsa yeni güne nasıl başladı? 26 Temmuz 2023 borsada son dakika gelişmesi...

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Geri Dön