06 / 05 / 2024

ASELSAN İlk Çeyrekte Ciro Rakamını Yüzde 90 Arttırdı!

ASELSAN İlk Çeyrekte Ciro Rakamını Yüzde 90 Arttırdı!

ASELSAN, ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve 3 aylık dönemdeki ciro rakamı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 90 büyüyerek 8,3 milyar liraya yükseldi.



ASELSAN, ilk çeyrekte güçlü bir büyüme kaydederek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin 3 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90 artarak 8,3 milyar liraya yükseldi. ASELSAN'ın faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) ise 1,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Net kar ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artışla 2,3 milyar liraya ulaştı. ASELSAN, güçlü özsermaye yapısını koruyarak öz kaynakların aktife oranını yüzde 55 seviyesinde tuttu.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, finansal sonuçları değerlendirirken şirketin başarısını vurguladı. Şirketin bakiye siparişlerinin 8,2 milyar dolar olduğunu, tedarikçilere yaklaşık 9,3 milyar lira ödeme yapıldığını ve 2023 yılının ilk çeyreğinde 40 ürünün millileştirildiğini belirtti. Görgün ayrıca, son 3 yılda millileştirilen ürün sayısının 706'ya ulaştığını ve ülke ekonomisine 726 milyon dolarlık katkı sağlandığını ifade etti. Şirket ayrıca, daha önce hiç satış yapılmamış bir ülkeye ASELSAN ürünlerinin ihracatını gerçekleştirdi ve son 4 yılda kullanıcısı olan ülke sayısını 83'e çıkardı. Yurt dışı bakiye siparişleri de 1 milyar doların üzerine çıktı ve 2023 yılının ilk çeyreğinde 136 milyon dolarlık yeni yurt dışı sözleşme imzalandı.

İşte şirket tarafından yapılan açıklama:

"Şirketimizin 2023 yılı ilk çeyrek sonu itibarıyla bakiye siparişleri 8,2 milyar dolar oldu. ASELSAN olarak 2023 yılı ilk çeyreğinde tedarikçilerimize yaklaşık 9,3 milyar lira ödeme yaptık. 2023 yılının ilk 3 ayında 40 ürünün millileştirilmesini başarı ile tamamladık. Böylelikle son 3 yılda millileştirdiğimiz ürün sayısını 706'ya çıkararak 726 milyon doların üzerindeki büyüklüğün ülkemizde kalmasını sağladık. 2023 yılı ilk çeyreğinde, bugüne kadar hiç satış yapılmamış bir yeni ülkeye daha ASELSAN ürünlerinin ihracını gerçekleştirdik. Böylece son 4 yılda kullanıcımız olan ülke sayısı bugün itibarıyla 83'e ulaştı. Yurt dışı bakiye siparişimiz ise 1 milyar doların üzerine çıktı. Önceki yıllardaki ilk çeyrek performansının üzerine çıkarak, 2023 yılının ilk çeyreğinde 136 milyon dolar değerinde yurt dışı sözleşme imzaladık."

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!
Meteorolojiden yoğun yağış uyarısı!
Çanakkale Belediyesi öğrencilerin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyor: Beslenme çantaları dağıtımda!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön