28 / 04 / 2024

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için  kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına yönelik Kanun Teklifi'nin TBMM Başkanlığın sunulduğunu açıkladı.

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

ASGARİ PRİM ÖDEME GÜN SAYISINDA YENİ DÖNEM!

Sigortalı bir çalışanın işsizlik maaşı alabilmesi için son 3 yıl içerisinde 600 günlük prim ödemesi şartı aranırken, Meclis’e sunulacak yeni düzenlemeyle birlikte 450 güne kadar düşürülmesi planlanıyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı: "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Başkanlığımıza sunuldu. İşsizlik Sigortası Fonu kullanılarak uygulanan pasif işgücü piyasası programlarının etkinliğini artırmak için vatandaşlarımızın faydasına olacak adımlar atmaya devam ediyoruz.

Sigortalı vatandaşlarımızın kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

YENİ SİSTEM NELERİ DEĞİŞTİRECEK?

Teşvik başvuru sürelerinin uzatılacağını belirten Işıkhan, Nitelikli ve belgeli iş gücü sağlamak için mesleki yeterlilik belgesi olan vatandaşlarımız ile özel politika gerektiren kadın ve gençlerimizin istihdama katılmalarına destek oluyoruz diyerek '' 31 Aralık 2025 tarihine kadar uygulanmaya devam edecek ve 54 aya kadar faydalanılabilecek teşvik süresi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle 31 Aralık 2026 tarihine kadar uzatılabilecek. Böylelikle vatandaşlarımız için oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçiyoruz." dedi

2024 ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR OLDU? 

Asgari Ücret Desteği bu sene itibarıyla 700 liraya çıkarıldı.

2024 işsizlik maaşı en düşük 7 bin 940 TL, en yüksek ise 15 bin 880 TL olacak.

Asgari ücret çalışanların eline geçmeden 15 dolar eridi! 
Evde bakım maaşı zamlı yattı mı? Maaşlar ne zaman yatacak? 
 

Geri Dön