02 / 05 / 2024

Evde bakım maaşı zamlı yattı mı? Maaşlar ne zaman yatacak? 

Evde bakım maaşı zamlı yattı mı? Maaşlar ne zaman yatacak? 

Ocak 2024 itibarı ile evde bakım maaşı alacak kişilere ödenen tutarlar da güncellendiği duyuruldu. Asgari ücret ve memur zammının netleşmesinden yükseliş yaşayan devlet desteği ile 7 bin 609 Türk Lira'sına ulaştığı belirtildi. İşte haberin detayları...



Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen evde bakım maaşları, memur zammı ile beraber yükseliş yaşadı. Bu destekten yararlanan vatandaşlar, zamlı Ocak ayı ödemelerinin yatacağı tarihi araştırıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI 2024 NE KADAR OLDU?

2024 senesine girilmesi ile beraber engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, evde bakım yardımında yükseliş yaşandığı belirtildi. Memur maaşlarına gelen zamla beraber bu ücretlere de yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Ocak zammı sonrası Ocak ve Haziran döneminde geçerli olacak yeni evde bakım maaşı, 5 bin 98 TL'den 7 bin 609 Türk Lirası olduğu kaydedildi.

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım parası her ayın 11 ile 15'i arasında yapılıyor. Bu neden ile Ocak ayı ödemelerinin de 11-15 Ocak tarihleri arasında zamlı olarak yatması beklenmektedir.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA YAPILABİLİR

ahaber.com.tr'de yer alan habere göre; Evde bakım aylığı alan kişiler maaş sorgulaması yapmak için telefonlarının SMS özelliği ile yapabilirler. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile maaş alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazarak, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Öte yandan , mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulaması da yapılabiliyor. .Bu sisteme kayıtlı olan kişiler,  şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile  sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında yer almaktadır. 

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

Gelir kriterlerinin uygun olması gerekmektedir.

Bakıma muhtaçlık kriteri bulunmaktadır.

Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor.

Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.

Evde bakım maaşı zamlı yattı mı? Maaşlar ne zaman yatacak? 

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Evde bakım maaşı başvurusu, illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır.

Evde bakım maaşı yardımından yararlanmak için de en düşük yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması durumunda  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyetince bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi lazımdır. Sağlık kurulu raporu kapsamında ise  mutlaka 'ağır engelli' ibaresinin yer alması lazımdır.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER OCAK 2024

Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım maaşı ödemeleri Ocak 2024 itibarı ile henüz yatırılmadı. Ödeme tarihleri, illere göre değişkenlik gösteriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Evde bakım maaşı yattı mı?

Evde bakım yardımında şartlar değişti! Kimler 5 bin 97 TL evde bakım parası alabilecek? Hemen bu detaylara bakın!

Evde bakım maaşında Kasım müjdesi geldi! Bakan Göktaş duyurdu: 5 bin 97 TL'lik evde bakım yardımı hesaplara yatıyor!

Kasım ayı evde bakım maaşları hesaplara yattı mı? e-Devlet 6 Kasım evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi 2023!


Geri Dön