21 / 05 / 2024

Asgari ücret 10 bin TL dedi! 2023 yılı asgari ücret kapısı 8 bin TL’den açılıyor!

Asgari ücret 10 bin TL dedi! 2023 yılı asgari ücret kapısı 8 bin TL’den açılıyor!

Asgari ücretin belirleneceği aralık ayına çok az bir zaman kalmışken, asgari ücret ile ilgili olan tahminler gelmeye devam ediyor. Peki, 2023 asgari ücreti ne kadar olacak? İşte detaylar…



“NEDEN 10 BİN LİRA OLMASIN?”

Hürriyet'ten Yalçın Bayer asgari ücret ile ilgili tahminde bulunup, “Yaklaşık şekilde 10 milyon çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret, temel ücret şeklinde olup birçok gelir ve sosyal destek kalemini etkiler.

Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre de siyasi iradenin yeni asgari ücreti yüzde 40 - 50 şeklinde değişken zam ile net 7.500 lira - 8.500 lira aralığında saptayacağı tahmin ediliyor. Fakat bu rakam sürpriz şekilde daha yukarıda da bulunabilir. Neden 10 bin TL olmasın?

Aynı durumda kamu emekçisi, memur ve emeklinin de 2023 senesi için zam beklentisi oldukça fazla. Bakalım siyasi irade de umulanları ne denli karşılayacak. Zira seçim demek oy demek" açıklamalarında bulundu.

Dünya Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz ise seçim ekonomisi döneminde olunduğunu dile getirerek, "Asgari ücrete yüzde 80 ve üzeri bir oranda zam gelmesi sürpriz bir durum olmaz" şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET 8 BİN LİRA

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır da konu ile alakalı olarak, Gazetevatan.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret zam beklentisini dile getiren Nayır, “Benim beklentim asgari ücrete en az şekilde yüzde 50- 55 bandında bir artışın yapılıp seçim öncesi psikolojik sınır olacak olan 8 bin lira seviyesine getirilmesi.

2023 senesi asgari ücret zammı için en az şekilde enflasyon oranında bir artış bekleniyor.

Asgari ücret 10 bin TL dedi! 2023 yılı asgari ücret kapısı 8 bin TL’den açılıyor!

Altın düştü diye sevinenlere kötü haber! Gram altının 1.060 lira olacağını açıkladı!

CarrefourSA’dan Xiaomi Redmi Note 11S’ye indirim! 28 Eylül 2022 fiyat listesi

Divan Residence 15 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön