20 / 05 / 2024

Asgari ücret alanlara rekor zam geliyor! Refah payı ve enflasyon farkı gelecek!

Asgari ücret alanlara rekor zam geliyor! Refah payı ve enflasyon farkı gelecek!

Asgari ücretle çalışan milyonlarca insan için sevindirici haber geldi. Cumhurbaşkanı, enflasyon farkı ve refah payı gibi düzenlemelerle asgari ücrette bir artışın müjdesini verdi.



Asgari ücret alanlara rekor zam geliyor! Refah payı ve enflasyon farkı gelecek!

6 ayda bir asgari ücret zammı gerçekleşecek

Gündemde AKP iktidarının asgari ücretliler için yeni bir formül üzerinde çalıştığı yer alıyor.  Geçen yıl boyunca, asgari ücret aralıklı olarak artırıldı ve artışlar yılda iki kez gerçekleşti.  Ancak emekliler ve memurlar gibi asgari ücretli çalışanlar artık kalıcı iyileştirme talep ediyor.  Bu nedenle enflasyon ve refah oranı dikkate alınarak 6 ayda bir düzenli zam yapılması gerekmektedir.  Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açıkladığı seçim programında AK Parti çalışanlarına bu yönde talimat verdi.  İş bittiğinde 6 ayda bir asgari ücrete zam yapılması yerleşik bir uygulama haline geliyor.

Asgari ücrette ara zam rekor seviyelerde olacak

AKP hükümeti, milyonlarca asgari ücretle çalışanın refah standartlarını yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor.  Bu çalışma, geçici uygulamanın kalıcı hale getirilmesini içermektedir.  Bu, asgari ücretlilerin 6 ayda bir enflasyon ve sosyal yardım ödemeleri alarak maaşlarını artırmalarına olanak tanır.  Bu uygulama zaten memurlar ve emekli maaşları için uygulanmaktadır.  Çalışmaların olumlu çıkması halinde asgari ücretli çalışanlar da 6 ayda bir maaş zammı alma imkanına sahip olacak.  Konuyla ilgili detaylar AK Parti tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak.  Seçim öncesi çalışmaların tamamlanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları arasında yer alıyor.

Asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? Çalışanları buz kestiren haber! Asgari ücret zammında son dakika! 

Asgari ücretliye çifte bayram! 3000 TL ilave ödeme yatırılacak

Asgari ücrette ara zam var mı? 2023 Temmuz ayında asgari ücret ne kadar olacak?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön