08 / 05 / 2024

Asgari ücret alanlara rekor zam geliyor! Refah payı ve enflasyon farkı gelecek!

Asgari ücret alanlara rekor zam geliyor! Refah payı ve enflasyon farkı gelecek!

Asgari ücretle çalışan milyonlarca insan için sevindirici haber geldi. Cumhurbaşkanı, enflasyon farkı ve refah payı gibi düzenlemelerle asgari ücrette bir artışın müjdesini verdi.



Geçen yıl yüzde 54'ün üzerinde bir artış olmasına rağmen, artan enflasyon ve yüksek hayat pahalılığı nedeniyle çalışanların satın alma gücü düştü.  Bu nedenle milyonlarca kişi zam talebiyle seçim öncesi beklemeye başladı.  Ancak seçimler öncesinde bir artış olmayacak, bunun yerine temmuz ayında asgari ücrette rekor bir artış olacak.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretli çalışanları sevindirecek bir açıklama yaptı.  Refah payı ve enflasyon farkı gibi yeni düzenlemelerle maaşlarda keskin bir artış olacak.

Zor günler geçiren 7 milyondan fazla asgari ücretli işçinin alım gücü her geçen gün azalıyor.  Son aylarda yüzde 54 zam yapılarak asgari ücret 8 bin 500 TL'ye çıkarıldı.  Ancak enflasyonun düşmemesi, döviz kurlarının dalgalanması ve hayat pahalılığının artması nedeniyle asgari ücretle çalışanlar geçim sıkıntısı yaşıyor.  Bu nedenle ara zamlara olan talep artmaktadır.

Asgari ücret alanlara rekor zam geliyor! Refah payı ve enflasyon farkı gelecek!

Asgari ücrete geçici zam yapılması konusu son günlerin en önemli tartışma konularından biri haline geldi.  Milyonlarca işçinin tek beklentisi bu arada hükümetin maaşlarına zam yapması.  Bir süredir asgari ücrete geçici zam yapılmasına ilişkin tartışmalar son dönemde TÜRK-İŞ'in açıkladığı açlık sınırıyla alevlendi.  Çünkü asgari ücret sadece yoksulluk sınırının altında değil, açlık sınırının da en az 1000 TL altındaydı.  Bu nedenle asgari ücretle çalışanlar maaş zammı için baskı yapıyor.  Hükümet asgari ücret için yeni bir formül geliştirdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön