06 / 07 / 2024

Asgari ücret artışından sonra özel sektörde ücret artışları nasıl olacak?

Asgari ücret artışından sonra özel sektörde ücret artışları nasıl olacak?

Asgari ücretin 8506 liraya çıkmasının ardından özel sektörde yeni yıl zamları da merakla bekleniyor. Milliyet Yazarı Cem Kılıç, işletmelerin eski kriterler yerine asgari ücrete göre zam yapacağını ancak aynı oranlarda zam yapılmasının mümkün olmayacağını aktardı.



Milliyet Gazetesi Çalışma Hayatı Uzmanı Cem Kılıç, asgari ücretin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 100'lük bir artış olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ikinci bir zam olabileceği ihtimalinden söz ettiğini belirterek enflasyonda daha yüksek bir seviyede artış söz konusu olması durumunda rakamın güncelleneceğini hatırlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön