22 / 07 / 2024

Asgari ücret halka soruldu! İşte memnuniyet oranı

Asgari ücret halka soruldu! İşte memnuniyet oranı

ASAL Araştırma, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 8.506 TL'lik yeni asgari ücreti vatandaşlara sordu. Bu tutardan memnun olduğunu söyleyenlerin yüzdesi 62.4 olarak duyuruldu.




ASGARİ ÜCRETİN ALIM GÜCÜ MUHAFAZA EDİLMELİ

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Başkanı Adem Belede, asgari ücret memnuniyetine ilişkin çıkan sonuçları şöyle değerlendirdi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 8 bin 506 TL tutarındaki net asgari ücretten genel olarak kamuoyunda bir memnuniyetin olduğunu, özellikle çalışan kesimin beklentilerini karşıladığını araştırmamızdan saptadık.

Araştırmamıza katılanların hükümetten talepleri ise etiket fırsatçılığına, anormal fiyat artışlarına karşı caydırıcı tedbirlerin alınması ve asgari ücretin alım gücünün muhafaza edilmesidir.

Bu ay gerçekleştirdiğimiz gündem araştırmamızda da katılımcılara, "Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir" diye sorduk.

Katılımcıların yüzde 30.8'i gıda ürünleri fiyatlarındaki artıştan, yüzde 16.6'sı doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artıştan, yüzde 14.3'ü ev ve kira fiyatları artışlarından ve yüzde 13.3'ü ise enflasyonun yüksekliğinden rahatsız olduğu bulgusuna ulaştık."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön