01 / 05 / 2024

Engelli ve hasta maaşına temmuz zammı geldi! 2022 yılı evde bakım maaşı ne kadar oldu

Engelli ve hasta maaşına temmuz zammı geldi! 2022 yılı evde bakım maaşı ne kadar oldu

Temmuz ayı ile birlikte artan asgari ücret ile tüm kalemlere zam geldi. Asgari ücret, emzirme parası, emekli maaşı, 3600 ek gösterge derken şimdi de engelli ve hasta bakım maaşları belli oldu. İşte detaylar…



EVDE BAKIM, ENGELLİ VE HASTA MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşları, almaya hak kazanan vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlandı. Durum böyle olunca da ilgili vatandaşlar, evde bakım maaşlarının kaç lira olduğunu öğrenmek için internete başvurdu.

Google’da son günlerin en çok aranan konusu bu oldu. Peki engelli ya da hasta bakım maaşları kaç TL oldu?

Sosyal destek ödemesi olan evde bakım maaşı 2022 yılının başında 2.345 TL idi. Gelen zamlarla birlikte yani 1 Temmuz itibarıyla bu sayı, 3.336 TL oldu.

Evde bakım ücreti, her ayın 15’i ila 31’i arasında hesaplara yatmış bulunuyor.

Engelli ve hasta maaşına temmuz zammı geldi! 2022 yılı evde bakım maaşı ne kadar oldu

65 YAŞ AYLIĞI KAÇ LİRA OLDU? YENİ ZAMLI MAAŞ NE KADAR? 

Sosyal güvencesi bulunmayan 65 yaş üstü vatandaşlara Temmuz zammı gelmeden önce 1.084 Türk Lirası tutarında 65 yaş aylığı veriliyordu. Temmuz zammıyla beraber 65 yaş aylığı 1.537 Türk Lirası'na yükseliyor. 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Temmuz 2022 tarihinde saat 12.18’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,47 Türk Lirası, euro 17,73 Türk Lirası, altının gramı ise 988 Türk Lirası değerinde.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’da son dakika gelişmesi! Bakan Vedat Bilgin EYT’de yeni yol haritasını açıkladı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

Dünya devi Apple’dan flaş karar! Ekonomik kriz Apple’ı da vurdu

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön