04 / 05 / 2024

Asgari ücret kadar karşılıksız ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

Asgari ücret kadar karşılıksız ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

Okulların açılmasıyla birlikte üniversite öğrencileri için bazı eğitim kurumlarından verilecek olan burs ücretleri belli oldu. Çok sayıda üniversite ve kurum başarı bursu ve ihtiyaç sahibi öğrencilere de destek ödemesi yapacak.



ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

ODTÜ Geliştirme Vakfının, üniversite giriş sınavında alınan yerleştirme puan sıralamasına göre vereceği başarı bursları, karşılıksız ve lisans programında geçirilecek 4 yılı kapsıyor. Öğrenciler, dereceye girdikleri puan türü ve kayıt oldukları programın puan türünün aynı olması şartı ile ODTÜ'de yerleştikleri programı 1. tercihlerine yazmaları durumunda başarı burslarından birini almaya hak kazanıyor.

İlk 10’a girip ODTÜ’deki bir lisans programına 1. tercihinde yerleşenlere 3.000 TL, ilk 100’e 2500 TL, ilk 500’e 1500 TL burs verilecek. Ayrıca ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, uluslararası değişim programlarına katılma ya da yurt dışında staj yapma durumunda uçak bileti ile yemek bursu da sunulan destekler arasında yer alıyor. Bölümüne ilk sırada yerleşenler de 500 TL alabilecek.

Asgari ücret kadar karşılıksız ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Anadolu Üniversitesi Başarı Bursları, üniversiteye giriş sınavında, Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanı sınav türlerinden alınan 2021 YKS yerleştirme puanı sıralaması ile Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuarı tarafından yapılan özel yetenek sınavları sıralamasına dayalı burslar. Sanata Destek Bursu, eğitimin herhangi bir yılında kullanılabiliyor. Bursların ön koşulu, öğrencilerin derecelerini belirleyen puan türü ile örgün eğitimde yerleştikleri bölümün puan türünün aynı olması.

Ücretsiz konaklama, dizüstü bilgisayar, ücretsiz yemek gibi desteklerin yanı sıra bir defaya mahsus 2.500TL veriliyor. Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuarı’na yerleşen başarılı öğrencilere yurt dışındaki sanat etkinlikleri için 10 bin TL’ye kadar katılım desteği sağlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön