14 / 05 / 2024

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Milyonların beklediği asgari ücret ara zammı için çalışmalar başladı. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapılacak? İşte detaylar...



TRT'de yer alan detaylara göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete gelecek ara zam oranını görüşmek üzere yarın saat 14.00'te bir araya gelecekler. İlk toplantıda taraflar güncel ekonomik verilerini masaya yatıracak.

Doğrudan 7 milyondan fazla kişiyi etkileyecek olan dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret zammı ile ilgili süreç yarın start alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılım gösterecek.

Asgari ücret zammı için yapılacak toplantının saat 14.00'te başlaması bekleniyor.

Toplantıda, TİSK heyetine Akansel Koç, TÜRK-İŞ heyetine ise Pevrul Kavlak başkanlık edecek.

Basına kapalı yapılması beklenen görüşmede, taraflar görüşlerini ifade edecek ve güncel ekonomik verilerini masaya tarıcak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Öte yandan Asgari ücrete yapılacak ara zam gündemde konuşulmaya devam ederken görüşmeler yarın başlayacak. İşveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeden sonra Akkol, "Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır." diye kaydetti. Akkol, işveren desteğinin sürdürülmesi talebini de bakana ilettiklerini belirtti. Öte yandan  Akkol, 'asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağı beklentisiyle' ilgili ise "Biz Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz, başka para birimleriyle belirlenmiyor" açıklamasını yaptı.

Kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli? Hangi teminatlar alınmalı? İşte hesaplı kasko yaptırmanın püf noktaları

'Emeklilere asgari ücret kadar bayram ikramiyesi' kanun teklifi resmen Meclis'te! Bayram öncesi son dakika bombası! 


Geri Dön