11 / 05 / 2024

Asgari ücret zammı açıklandı: ekonomi sektörü değerlendirmelerini paylaştı! Zam haberleri gündemi salladı!

Asgari ücret zammı açıklandı: ekonomi sektörü değerlendirmelerini paylaştı! Zam haberleri gündemi salladı!

2023 Temmuz ayı için asgari ücret artışı kesinleşti. Milyonlarca çalışanın ikinci yarıda alacağı asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığı bildirildi. Ancak, ekonomistler, gelecekteki zamların etkisiyle asgari ücretin eylül ayında açlık sınırının altında kalacağını düşünüyor.



  • Oğuz Demir: Asgari ücretli sayısı artarken, asgari ücretin ortalamayı belirleyen bir ücret haline gelmesi büyük bir sorun. Ancak siyasetçiler için durum tam tersi. Artık hükümet, çok daha büyük bir kesimin ücretine karar verecek.

  • Fatih Özatay: Asgari ücret 11 bin 402 lira oldu. TÜRK-İŞ dört kişilik bir ailenin mayıs ayında yoksulluk sınırının 33 bin 750 lira olduğunu açıklamıştı. 11 bin 402 TL ile 33 bin 750 TL arasında ciddi bir uçurum var. Mantıklı bir politika bu değil. Ancak düşük ücretlerle geçinen bir ekonomik yapı olduğu için bu durum ortaya çıkıyor. Bu koşullarda faiz ve döviz konuşulmaya devam edecek.

Asgari ücret zammı açıklandı: ekonomi sektörü değerlendirmelerini paylaştı! Zam haberleri gündemi salladı!

  • Murat Muratoğlu: Asgari ücretin 11 bin 402 liraya çıkmasıyla birlikte ülkede çalışanların yüzde 70'i asgari ücretli oldu. İşte Türkiye gerçeği!

  • Uğur Gürses: Yüzde 34'lük artışla belirlenen asgari ücret, kitleler tarafından "ortalama ücret" haline gelerek, diğer ücretleri de kendi seviyesine çekmeye devam edecek. Orta sınıfın tabana yayılmasına yol açacak.

  • Hakan Kara: Şu an net asgari ücret açlık sınırını hafif de olsa aştı. Ne yazık ki, yakında yeni bir zam dalgası başlayacak ve bu artışın da enflasyon karşısında eriyebileceğini tahmin ediyorum. Halkı enflasyonun altında ezdirmemek için enflasyonun kendisini kontrol etmek gerekiyor.

Emeklilere son dakika müjdesi! Yapı Kredi Bankası bu kadar promosyon verecek!
Aile Bakanlığı'ndan son dakika yardım müjdesi! Aile destek ödemesi gibi 1.250 TL değil tam 3.300 TL verilecek!
İçişleri Bakanlığı'ndan 1.000 TL bayram harçlığı açıklaması! Hemen şimdi buraya bakın, son dakika!

Geri Dön