05 / 05 / 2024

Asgari ücret zammı açıklandığı an harekete geçtiler! Etiketler günde 2 kez değişiyor! İşte detaylar!

Asgari ücret zammı açıklandığı an harekete geçtiler! Etiketler günde 2 kez değişiyor! İşte detaylar!

Asgari ücret zammının açıklanması ile bazı marketler harekete geçti. Bu marketlerde etiketler günde 2 kez değişiyor. İşte detaylar!



2023 asgari ücret zammı 8,506 lira oldu. Daha zamlı maaşlar vatandaşlara verilmedi ancak bazı marketler hemen hareketlendi. Temel gıda maddelerine zam üstüne zam yapılıyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

SABAH DEĞİŞEN ETİKET ÖĞLEN TEKRAR DEĞİŞİYOR!

Asgari ücret yükseldikten sonra etiketler açık bir şekilde değiştirildi. İlk gelen ihbar süte 2 lira artış yapıldığı hakkındaydı. Bir kısım marketlerin çalışanları sabah değiştirdikleri etiketi öğlen tekrar değiştirmek durumunda kaldıklarını belirtiyorlar.

Zincir marketler fiyatlarını merkezden yaptıkları uygulamalar ile birlikte mağazaların yazar kasalarına da bu değişikliği aktarıyorlar. Mağaza çalışanları yazarkasadaki fiyat değişiklerini raflarda düzeltmeye yetişemediği söyleniyor.

"TÜKETİCİLERİN TEPKİSİNE YOL AÇTILAR"

Tüketicinin güvenini kaybetmiş olan pek çok zincir market asgari ücretin açıklanması ile birlikte yine bu fahiş fiyat artışları ile tüketicilerin tepkisine neden oldular. Ticaret Bakanlığımız durumun farkında olduğunu sayın Bakanın açıklaması ile ortaya koydu. Bugünden itibaren biz tüketiciler olarak fahiş zamcıların hakkında yaptırım uygulanmasını ve hepsinin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.

Bu ifşaların ardından haksız fiyat artışı yapan satıcıların boykotuna sıra gelecektir. Tüketicilerin toplu olarak girişecekleri boykot harekatı ile haksız fiyat artışı yapan satıcıların dükkanlarındaki ürünler ve depolarındaki malları ellerinde kalacak ve bu şekilde tüketiciyi istismar etmenin cezasını çekecektir.

Bir kutu sütün litre fiyatı 26 liradan 28 liraya yükseldi. Tüketiciler şu hususa dikkat çeksinler etiketlerde fiyat değişiklik tarihinin ve birim fiyatının yazılması yasal zorunluluktur. Bu nedenle etiketlerin üzerinde fiyat değişiklik tarihine dikkat edip, asgari ücretin artışı ile aynı tarihe denk gelen fiyat değişiklikleri ile ilgili Ticaret Bakanlığı’nın ALO 175 Tüketici Hattına ve Haksız Fiyat Değerleme Kurumu’na tespit ettikleri bu satıcıları bildirsinler.

Yılın en büyük ayçiçeği yağı kampanyası! O markette ayçiçeği en dibi gördü! Sakın kaçırmayın!

Bankalar peş peşe açıkladı! Emeklilerin borcu harcı kalmayacak!

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Bunu yapan yandı! 1 yıllık kirayı peşin ödemek zorunda kalmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön