27 / 04 / 2024

3. Toplantı öncesi Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

3. Toplantı öncesi Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Asgari ücret zammı toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin işçi ve işveren kesiminin beklentilerine dikkat çekerek, "Çalışanların daha fazla beklentisi var" ifadesini kullandı.



2022 yıl sonuna artık kısa bir süre kalmışken milyonların aklında hep aynı soru var: Yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısından evvel açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

3. Toplantı öncesi Bakan Bilgin den flaş asgari ücret açıklaması!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 20 Aralık Salı günü 3. kez bir araya gelecek. İşçi, işveren ve hükümetten 5'er kişilik üyelerden oluşan ekipte toplam 15 kişi bulunuyor. Asgari ücret belirlenirken ilk olarak enflasyon olmak üzere ücretler ve geçim üzerindeki tüm rakamlar masaya yatırılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3. toplantıdan hemen önce yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yarın yapılacak üçüncü toplantısına ilişkin, uzlaşmaya varılacağını dile getirdiğini anımsattı.

Bakan Bilgin, şunları kaydetti;

Yarın asgari ücret toplantısı var toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön