09 / 05 / 2024

3. Toplantı öncesi Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

3. Toplantı öncesi Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Asgari ücret zammı toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin işçi ve işveren kesiminin beklentilerine dikkat çekerek, "Çalışanların daha fazla beklentisi var" ifadesini kullandı.



"ÇALIŞANLARIN DAHA FAZLA BEKLENTİLERİ VAR"

Yanında eleman çalıştıran esnafa da sordum doğrudan doğruya çalışan çocuklara da sordum. Tabi çalışanların daha fazla beklentileri var.

Esnafta ödeyebileceğimiz bir şey yapın iş yerimiz açık kalsın diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum.

"SALI GÜNÜ UZLAŞMAYA VARACAĞIZ"

Bakan Bilgin hafta sonu da yaptığı asgari ücret açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız. Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücrettir. Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de burada temel fonksiyonumuz budur. Birçok sorunu çözdük, bunları da çözeceğiz."

3. Toplantı öncesi Bakan Bilgin den flaş asgari ücret açıklaması!

"ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN OLUMLU BİR UZLAŞMA HABERİ PAYLAŞIRIZ"

Bakan Bilgin, asgari ücret konusunda salı gününden sonra Türkiye için olumlu bir uzlaşma haberini paylaşacaklarını ümit ettiklerini belirterek, "Emekçilerimizi koruyan, onları tatmin eden onların hayat şartlarını aşmalarına katkı yapacak bir ücret seviyesinde, Türkiye rahat bir nefes alır diye düşünüyorum." diye konuştu.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 19 Aralık 2022 tarihinde saat 19.51'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.64 Türk Lirası, euro 19,78 Türk Lirası, altının gramı ise bin 71 Türk Lirası değerinde.

Selçuk Geçer dolar için uyardı! 21 gün sonra dolarda bunlar olacak

Erdoğan'dan flaş asgari ücret açıklaması!

Emekli zammı netleşmeye başladı! İşte emekli maaş tahminleri


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön