16 / 05 / 2024

Emekli zammı netleşmeye başladı! İşte emekli maaş tahminleri

Emekli zammı netleşmeye başladı! İşte emekli maaş tahminleri

Emekli zammı Ocak 2023 tahminleri yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte netleşiyor. Aralık ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte Ocak 2023 emekli zammı da kesinleşmiş olacak. İşte memur, Bağ-Kur ve SSK emekli maaş tahminleri..



Emekli zammı 3 Ocak tarihinde açıklanacak ve. Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra kesinleşecek. Kasım ayı enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra uzmanlar tarafından hesaplar tamamlandı. Peki, memur SGK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar kaç lira olacak? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Kabine Toplantısı'nın ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair birçok konuya değindi. Emekli zammı açıklamasından öne çıkanlar ise şu şekildeydi:

Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği ortada iken hala etiketlerin başka hesaplarla belirlenmesi doğru değildir. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerindeki gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin enflasyon maskesi arkasına sığınan haramzadeler tarafındaMn akamete uğramasını izleyemeyiz.

EMEKLİ ZAMMI SON TAHMİNLER 

SSK ve Bağ-Kur emeklilierine Temmuz ayından itibaren 5 aylık enflasyon artış oranına göre en az yüzde 14,04 zam gelecek. Kesin zam tutarı ise Ocak ayında Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak. Memur emeklilerine ise bu tabloya göre en az 15,11 zam yapılacak. Tıpkı SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi memur emeklilerinin de Ocak ayında Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla maaş zamları netelşemiş olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön