06 / 05 / 2024

Selçuk Geçer dolar için uyardı! 21 gün sonra dolarda bunlar olacak

Selçuk Geçer dolar için uyardı! 21 gün sonra dolarda bunlar olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer son tahminleriyle yine olay yarattı. Doların düşüşe geçeceğini söyleyen Geçer, dolar yatırımcılarını yıl sonunu hedef göstererek uyardı. İşte, Selçuk Geçer'in o açıklamaları...



Selçuk Geçer bu hafta içerisinde yaptığı son açıklamasında oldukça çarpıcı ifadeler kullandı. Doları mercek altına alan ekonomist Selçuk Geçer, Youtube'dan paylaştığı videosunda yatırımcılara ikazda bulundu.

DOLAR DÜŞÜŞE Mİ GEÇECEK?

Doların bundan böyle daha fazla yükselemeyeceğini ifade eden Selçuk Geçer, ABD'de enflasyonun gerileme sinyalleri verdiğini belirtti. Dolara göre diğer para birimlerinin atak yapacağını da belirten Selçuk Geçer, “Dolar aşağıyı işaret edioy. Euro ve sterlin ise yukarıyı gösteriyor. Çünkü görünen o ki Amerika Birleşik Devletleri'ndeki enflasyon frenlenmiş gibi. Önümüzdeki aylardan itibaren oluşabilecek olağanüstü durumları da bir şerh olarak kenarı koyuyorum.” sözlerini kullandı.

DOLAR NASIL YÜKSELECEK?

Dolar endeksinin enflasyondan dolayı gerileyeceğini söyleyen Selçuk Geçer, doların yükselebilmesi için şunların gerekli olduğunu söyledi:

"ABD'de aniden çok yüksek bir enflasyon gelirse yani yüzde 8.5 ve 9 aralığında bir enflasyon gelirse -ki düşük bir ihtimal- o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebiliriz."

Piyasada sert rüzgarın hakim olacağını açıklayan Geçer, Aralık ayı sonlarında doların 20 TL'yi geçebileceği bilgisini de verdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön