29 / 04 / 2024

Asgari ücret zammı için '500-600 dolar' tepkisi!

Asgari ücret zammı için '500-600 dolar' tepkisi!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın milyonların gelirini belirlemek için harekete geçecek. Yeni asgari ücret rakamının belirlenmesinden önce TİM Başkanı Mustafa Gültepe’den çok tartışılacak bir çıkış geldi.



BÜYÜME AÇIKLAMASI

2022 son çeyreği ve 2023 yılının ilk çeyreğinin zor geçebileceğini söyleyen Gültepe, "Bizim hedefimiz 2023 senesinin ilk 6 ayında olmasa bile ikinci 6 altı ayında Türkiye ihracatının yüzde 10 büyütmesini sağlamak. 2022 sene başında ortaya konulan 250 milyar dolarlık hedefine Türkiye Cumhuriyeti ihracatçısı olarak ulaştık. 12 aylık ihracatın 252 milyar dolar civarında olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

Resesyon tehdidinin arttığını belirten Gültepe, "Dünyanın farklı pazarlarına girme noktasında Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne katılan sektör ve birliklerle beraber ticari heyetlerle ağırlık veriyoruz. Ticaret Bakanlığı'nın ortaya koymuş olduğu uzak pazarlar hedefleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye'nin çok fazla pay almadığı pazarlarla ilgili çalışmalar yapmaya başladık. Bu hafta içinde Güney Kore'ye, ocak ayı sonu itibarıyla Venezuela'ya gideceğiz. Özellikle Kuzey ve Güney Amerika'yı hedef pazarlar haline getirdik. Eyalet eyalet gezip oradaki mevcut pazarlarımızı üstlere doğru çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön