21 / 05 / 2024

Asgari ücret zammı sonrası flaş açıklama: Artık 10 bin TL maaş veremeyiz

Asgari ücret zammı sonrası flaş açıklama: Artık 10 bin TL maaş veremeyiz

2023 yılında uygulanacak asgari ücret yüzde 54,6 zam ile 8506 TL olarak belirlendi. Özel sektörde çalışan ve asgari ücretin üstünde maaş alan kalifiye personeller ise 2023 yılında maaşlarına ne kadar zam alacağını merak ediliyor. İşte tüm detaylar...



"ÇALIŞANLAR EN AZ AYNI ORANDA ZAM BEKLİYOR"

İş verenlerin nitelikli işçiyi elinde tutması gerektiğini vurgulayan Ak "Nitelikli çalışanlar firmalarına farklı katma değerler de sağlıyorlar. Bu çalışanların ücretlerinin asgari ücretten farklılaşması çok önemli. Asgari ücret, basit ve nitelik gerektirmeyen işler için bir başlangıç ücretidir. Yıllarını öğrenimine vermiş, belli bir beşeri sermayeye ulaşmış kalifiye çalışanlara 8500 TL olan asgari ücreti ya da 10 -11 bin gibi ücreti veremeyiz.

Enflasyon ve kalifiye çalışanların baz ücretleri ne olursa olsun beklenti şu yönde; asgari ücret ne oranda arttıysa, kalifiye çalışanların maaşları en az o oranda zamlanmalı. Aksi takdirde iş veren için bu nitelikli iş gücünü elinde tutmanın bir yolu olmuyor." ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön