03 / 05 / 2024

Asgari ücret zammında belirsizlik netleşiyor! Rakam cepleri rahatlatır

Asgari ücret zammında belirsizlik netleşiyor! Rakam cepleri rahatlatır

Asgari ücret zammı ile ilgili yılın son 2 ayına girilirken araştırmalar daha da arttı. Ocak 2023 zammı ile yeni asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin tahminler ise peş peşe geliyor. İşte ayrıntılar...



ASGARİ ÜCRET İÇİN 8 BİN TL TAHMİNİ
Asgari ücret için tahminini de paylaşan uzman isim, “Sayın Bakan Nebati asgari ücret için enflasyonun üzerinde bir zam yapacağız demişti. Benim tahminim asgari ücrete yüzde 40 ile yüzde 45 arasında bir zam bekliyorum. Bu da yaklaşık 8 bin liraya tekabül ediyor” ifadelerini kullandı.

EKİM AYI ENFLASYONU BELLİ OLUYOR
Asgari ücret zammı için en önemli ipucu ise 3 Kasım günü TÜİK tarafından gelecek. Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin enflasyon verilerini açıklıyor. Asgari ücret zammı için kıstas kabul edilecek Ekim ayı enflasyon rakamları 3 Kasım günü saat 10.00’da açıklanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön